16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneGemeente verloot zes bouwkavels voor woningen in Deurne en Neerkant

Gemeente verloot zes bouwkavels voor woningen in Deurne en Neerkant

De gemeente Deurne gaat zes bouwkavels uitgeven door middel van een loting. Het gaat om vijf kavels in het plan Berktsedijk in Deurne en één kavel aan de Korte Zeilkens in Neerkant. Op de grond kunnen woningen in eigen beheer worden gebouwd. Geïnteresseerden kunnen zich tot 6 mei inschrijven.

De woningbouwkavels van plan Berktsedijk liggen in het buitengebied van Deurne, tegen de grens van Liessel  aan in de nieuwe straat Heulbos. De kavels in Neerkant liggen ook in het buitengebied aan de Korte Zeilkens, tussen de al bestaande woningen in. Op die plek is ook nog een extra kavel dat opnieuw wordt aangeboden: “Hier zijn niet genoeg kandidaten uitgekomen. Dit betekent dat deze kavel nu in de vrije verkoop is. Hierbij geldt ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’”, aldus de gemeente.

De beschikbare kavels variëren in prijs van 296.504 euro tot 369.526 euro en qua oppervlakte van 992 vierkante meter tot 1594 vierkante meter.

Anti-speculatiebeding
Op de kavels rust een bouwplicht, wat inhoudt dat er na het passeren van de akte binnen twee jaar een gebruiksklaar huis gebouwd moet zijn. Ook is er in de koopovereenkomst een anti-speculatiebeding opgenomen om te voorkomen dat de grond of woning meteen doorverkocht wordt. De woning moet door de eigenaar minimaal drie jaar bewoond worden. Binnen die periode mag het huis dus niet verkocht worden.

De gemeente zorgt dat de kavels ‘bouwklaar’ zijn bij aankoop. “Dit betekent dat de kavels op hoogte liggen, riool is aangelegd en de kavels door middel van een inrit worden ontsloten op de openbare weg. De nutsbedrijven hebben de waterleiding en het elektriciteitsnet ook reeds aangelegd”, aldus de gemeente.

Bijkomende kosten
Naast de koopprijs van het kavel zijn er bepaalde kosten die voor rekening komen van de koper, zoals de notariskosten, belastingen, leges, aansluitingen op riool en nutsvoorzieningen en eventueel een akoestisch onderzoek of sonderingsonderzoek.

Aan de loting kan per aanvragende partij slechts één keer worden deelgenomen. Daarom moet je bij de inschrijving zowel je eigens gegevens als die van je eventuele (samenlevings-) partner vermelden. Dat geldt ook wanneer je nu nog op verschillende adressen woonachtig bent en samen een kavel wilt kopen.

De loting vindt plaats op woensdag 15 mei om 19.00 uur in het Huis voor de Samenleving aan de Markt 1 in Deurne. Meer informatie vind je op de website van de gemeente.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen