12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneCornhole-benefiettoernooi voor Boaz levert 1.223 euro op voor Duchenne Parent Project

Cornhole-benefiettoernooi voor Boaz levert 1.223 euro op voor Duchenne Parent Project

Tijdens het benefiettoernooi van Cornholeclub de Zakkensmijters Walsberg (ZSW) is vrijdagavond 561,50 euro opgehaald voor de zieke Boaz. En als verrassing werd het bedrag door de leden van ZSW verdubbeld. Tel daar de 100 euro van de bedrijven Wicked Wood Games en Züca bij op en het eindbedrag komt uit op 1.223 euro. 

“We hebben een mooi bedrag bijeen kunnen krijgen dat naar het Duchenne Parent Project gaat voor onderzoek en hulpmiddelen voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan arm- en beenstukken waardoor de spieren extra gebruikt kunnen worden”, zegt ZSW-oprichter Karel Sleegers. “Robin, de vader van Boaz, vertelde mij dat er met dit opgehaalde bedrag 25 uur onderzoek betaald kan worden.”

Mini-cornholebord
“Robin was aan het begin van de avond bij het toernooi aanwezig en vond het ongelofelijk dat er met zo’n kleine club zulke bedragen worden opgehaald. Hij is dan ook erg blij dat wij dit voor elkaar hebben gekregen en had het nooit verwacht”, vertelt Sleegers. Boaz kon helaas zelf niet bij de avond aanwezig zijn. Daarom kreeg zijn vader de medaille van ZSW uitgereikt.

“En het leukste cadeau dat ik namens de club aan Boaz heb gegeven is een mini-cornholebord. Zo kunnen Boaz en zijn familie samen thuis het spel spelen.” Het presentje valt volgens Sleegers in de smaak: “Ik heb begrepen dat Boaz al flink aan het spelen is gegaan, al vindt zijn moeder het nog leuker.”

Aanstekelijk
Aan het benefiettoernooi deden 13 teams mee. Eén ploeg speelde met drie spelers, in totaal waren er dus 26 spelers. Daarnaast waren er verschillende toeschouwers die geld hebben gedoneerd voor de actie. Winnaar van de wedstrijd werd het team Double Trouble, bestaande uit Fleur van den Berkmortel en Henk Verhoeven, twee topspelers van ZSW. 

“Het toernooi was erg gezellig en spannend tot aan het laatst aan toe. Er waren zeven spelers die nog nooit cornhole hadden gespeeld. Zij waren na afloop allemaal blij verrast over het spel. Het is ook erg aanstekelijk als je met een toernooi meespeelt. Dan komt het wedstrijdgevoel om te winnen naar boven en dat blijft leuk”, vertelt Karel. 

Het benefiettoernooi werd gehouden voor Boaz die lijdt aan de ziekte van Duchenne. De gehele opbrengst van het evenement wordt aan het Duchenne Parent Project geschonken. Bij mensen die met Duchenne-spierdystrofie worden geboren, breken spieren langzaam af en worden die steeds minder sterk.

Cornhole
Cornhole is een bordspel waarbij twee speelborden van 120 bij 60 centimeter tegenover elkaar geplaatst zijn met een tussenruimte van 8.23 meter. In de borden zit bovenaan een rond gat van 15 centimeter en de spelers gooien elke ronde met 4 kleine zakjes van 15×15 centimeter van het ene bord naar het andere bord. Elk zakje dat in het gat wordt gegooid levert drie punten op en elk zakje dat op het bord ligt is één punt waard. Het verschil na elke ronde wordt op een scorebord genoteerd en de speler die het eerst 21 of meer punten behaald, wint de wedstrijd.

Foto’s: Karel Sleegers/Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen