16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- St. JozefparochieGemeente vraagt bewoners St. Jozef om alert te zijn vanwege branden

Gemeente vraagt bewoners St. Jozef om alert te zijn vanwege branden

Gemeente, politie en brandweer roepen bewoners van de Sint Jozefparochie op om alert te zijn. Dit doen zij naar aanleiding van de reeks branden in de wijk van de laatste tijd.

In de nacht van 22 op 23 september ontstonden branden bij een bedrijf aan de Leembaan en bij de Sint Jozefkerk. Ook in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 september was er sprake van brand bij een woning aan de Berkenstraat. De bewoonster kon op tijd in veiligheid gebracht worden met hulp van de buren.

Vermoedelijk brandstichting
Er is vermoedelijk sprake van brandstichting. De politie doet op dit moment nog onderzoek. Ook houdt de politie mogelijke andere gevallen van brandstichting in de wijk onder het licht. Een verband tussen deze zaken is nog niet aangetoond. In het belang van het onderzoek kan de politie hier verder geen mededelingen over doen.

Verdachte situatie
Gemeente, politie en brandweer roepen bewoners van de Sint Jozefparochie op om alert te zijn. Zie je een verdachte situatie? Bel dan direct 112. Bewoners van de wijk die iets verdachts zien dat geen spoedgeval is, bijvoorbeeld een verdacht voorwerp, wordt verzocht om met de politie contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844. Wijkbewoners kunnen ook bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. De wijkraad doet daarnaast nog een oproep: “Verdacht persoon gezien en hiervoor de politie gealarmeerd? Meld dit dan ook in de Whatsapp-alertgroep. De pakkans is groter als iedereen op de hoogte is en mee uitkijkt.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen