20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneGemeente wil 72 appartementen bouwen achter Elkerliek ziekenhuis Deurne

Gemeente wil 72 appartementen bouwen achter Elkerliek ziekenhuis Deurne

Het college van Deurne staat positief tegenover de plannen om woningbouw mogelijk te maken op het braakliggende terrein aan De Poort, tussen het Elkerliek ziekenhuis en de weg van Deurne naar Venray (N270). Op het stuk grond zouden vier gebouwen met in totaal 72 appartementen moeten komen staan.

Alle appartementen liggen met de open voorzijden richting De Poort en het ziekenhuis. De gesloten achterzijden grenzen aan de Helmondsingel. In eerste instantie gaat het om het bebouwen van een klein gedeelte van het gebied maar de gemeente ziet in de toekomst ook mogelijkheden voor woningbouw in het gebied dat dichter tegen het ziekenhuis aan ligt.

Bestemmingsplan
Voor de plannen verder kunnen worden uitgewerkt en woningbouw kan plaatsvinden, zal er eerst wel een wijziging beheersverordening moeten plaatsvinden en een herziening van het bestemmingsplan. De plek achter het ziekenhuis maakt onderdeel uit van de kantorenconcentratie De Poort en is nu nog alleen bestemd voor dienstverlening, preventieve medische voorzieningen en recreatieve voorzieningen.

Het plan om de bestemming van de locatie aan te passen naar woningbouw wordt binnenkort voorgelegd aan de gemeenteraad.

Foto’s: gemeente Deurne/DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen