17.5 C
Deurne
dinsdag 16 augustus 2022
Home- DeurneGemeente wil gratis mondkapjes voor minima in Deurne

Gemeente wil gratis mondkapjes voor minima in Deurne

De gemeente wil zo snel mogelijk gratis mondkapjes gaan verstrekken aan minima in Deurne. Vooral bij klanten van de voedselbank blijkt de vraag urgent te zijn. Dit heeft het college van B en W van de gemeente aangegeven in antwoord op een raadsvraag van de PvdA over de mogelijkheid tot verstrekking van gratis mondkapjes in Deurne.

Inmiddels heeft de voedselbank zelf al aan klanten voor het afhalen van de pakketten, gratis (wegwerp-)mondkapjes verstrekt. Zij willen ook meewerken aan de distributie van de herbruikbare mondkapjes in samenwerking met de gemeente voor ongeveer 100 personen die drie uitwasbare mondkapjes per persoon krijgen.

Besteedbaar inkomen
Hier kunnen ook mensen bij zijn die volgens hun inkomen niet tot de groep minima worden gerekend, maar vanwege bijvoorbeeld schulden een erg laag besteedbaar inkomen hebben. De gemeente geeft aan dat deze mensen zo snel mogelijk 3 uitwasbare mondkapjes per persoon krijgen.

Per post
Ook huishoudens in Deurne die moeten rondkomen van een inkomen van maximaal 120% van het minimum inkomen, krijgen zo snel mogelijk zes gratis uitwasbare mondkapjes per gezin. Ongeveer 655 gezinnen in de gemeente zullen volgens deze afspraak per post de gratis mondkapjes ontvangen.

Verplichting
De fractie van de PvdA had vragen gesteld omtrent het geven van gratis mondkapjes naar aanleiding van de landelijke aanscherping van de coronamaatregelen op dinsdagavond 13 oktober. Hierin gaf het kabinet een dringend advies aan voor het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes en een mogelijke verplichting op korte termijn. Een aantal gemeenten zoals Laarbeek en Helmond heeft al eerder besloten om minima hierbij tegemoet te komen.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen