11.1 C
Deurne
zaterdag 23 september 2023
Home- DeurneMuseum De Wieger krijgt overdekt terras met hulp van Kickstart Cultuurfonds

Museum De Wieger krijgt overdekt terras met hulp van Kickstart Cultuurfonds

Om er voor te zorgen dat museum De Wieger ook in de herfst en winter bezoekers kan ontvangen voor een kop koffie in de museumtuin, heeft het Kickstart Cultuurfonds een donatie aan De Wieger gegeven. Met dit bedrag kan het museum onder meer bij de ateliers een overdekt terras maken volgens de richtlijnen van de 1,5 meter samenleving, waar bezoekers comfortabel buiten kunnen zitten. 

De plek aan de achterzijde van het museum wordt overkapt met een stretchtent en krijgt terrasverwarming. De zijkanten blijven open waardoor er wel frisse lucht doorheen waait. Het terras kijkt uit op de hoge bomen achter De Wieger.

Op dit moment is de horeca bij De Wieger volgens de landelijke richtlijnen gesloten. Maar zodra deze weer open mag is het nieuwe overdekte terras gereed, geeft een woordvoerder van De Wieger aan. In de afgelopen zomer bood het museum de bezoekers ook al koffie aan volgens de 1,5-meter-regels in de museumtuin. Om dit in de koudere maanden voort te kunnen zetten, komt er nu de stretchtent met verwarming.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen