23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneGemeenten, waterschap en Brabant Water gaan samen de Peel klimaatbestendig maken

Gemeenten, waterschap en Brabant Water gaan samen de Peel klimaatbestendig maken

De Peelgemeenten, Waterschap Aa en Maas en Brabant Water N.V. hebben woensdag een samenwerkingsovereenkomst getekend, die moet leiden tot een nog beter waterbeheer en klimaatadaptatie in de regio.

“We moeten ons voorbereiden op het veranderende klimaat en de omgeving hierop aanpassen. Maar water stopt niet bij onze gemeentegrens”, legt wethouder Helm Verhees uit.

Prettig wonen en leven
De gemeenten Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Asten, Someren en Laarbeek willen de gevolgen van de toenemende hitte, droogte en wateroverlast beperken door maatregelen te nemen in de openbare en private ruimte. “Om deze samenwerking te bekrachtigen werd gisteren de samenwerkingsovereenkomst ‘Doelmatig waterbeheer & klimaatadaptatie Brabantse Peel’ ondertekend. Zo blijft het prettig wonen en leven in Deurne”, zegt Verhees.

Regionale samenhang
Klimaatadaptatie is in de Peelgemeenten nu nog vooral een bundeling van lokale projecten. De komende jaren willen de partners de projecten meer regionaal en in samenhang aanpakken. Verder houdt vooral het domein water zich nu bezig met klimaatadaptatie. De partners streven ernaar om klimaatadaptatie meer te verbreden naar het ruimtelijk en sociaal domein. Ze willen daarbij niet alleen handelen vanuit de overheden, maar ook inwoners, ondernemers en anderen erbij betrekken.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen