15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneGemeenteraad geeft opdracht voor een compacter centrum Deurne

Gemeenteraad geeft opdracht voor een compacter centrum Deurne

Afgelopen donderdag waren zo’n 70 centrumbewoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeenteambtenaren in het cultuurcentrum bijeen om te brainstormen over een compacter centrum van Deurne. Het advies moet gaan leiden tot besluitvorming door de gemeenteraad later dit jaar.

Na een inleiding door verantwoordelijk wethouder Marinus Biemans namen vertegenwoordigers van een speciaal ingehuurd projectbureau het woord om, voorzien van een presentatie, de aanwezigen mee te nemen in de kansen en bedreigingen voor het centrum. De raadsopdracht liegt er niet om: er moet sprake zijn van behoud van een sterk en levensvatbaar centrum; het kernwinkelgebied moet compacter en detailhandelfuncties geconcentreerd(er). Leegstand moet worden omgezet naar wonen of andere bestemmingen. De (groen)structuur moet worden behouden of zelfs versterkt. En het centrum moet levendig.

Na de presentatie en het behandelen van enkele inhoudelijke vragen of kwesties, gingen de aanwezigen aan een zevental tafels zitten om, met behulp van een centrumfoto de kansen en problematiek, sterke en zwakke punten te benoemen én aan te geven waar men kansen zag om zaken anders te doen, of in te richten. Dit leidde her en der tot flinke discussies, omdat aan iedere tafel zo’n beetje alle geledingen waren vertegenwoordigd.

Na het in kaart brengen bedreigingen, kansen en oplossingen, werden deze plenair gedeeld met de aanwezigen en alle punten verzameld ten behoeve van een gedegen analyse en terugkoppeling. Tot slot bedankte Martinus Biemans alle aanwezigen voor hun inbreng en sprak hij zijn hoop uit de aanwezigen bij de volgende gelegenheid, en deze is al op korte termijn, namelijk donderdag 27 juni, weer terug te zien. De derde bijeenkomst in deze cyclus staat gepland voor woensdag 28 augustus.

Als alles in kaart is gebracht en voorbereid door de ambtenaren, zal de gemeenteraad eind dit jaar besluit vormen.

Foto: redactie DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen