Nieuws uit de Regio

Gemeenteraadsvergadering over vermeende schending integriteit door wethouder

De gemeenteraad van Deurne vergadert dinsdag 7 juli weer in het gemeentehuis. Op de agenda staat onder andere de uitkomst van het integriteitsonderzoek tegen wethouder Helm Verhees.

Op 24 mei 2019 werd door een inwoner van Liessel bij de politie tegen wethouder Verhees aangifte gedaan. In de aangifte beschuldigde de inwoner hem van fraude en valsheid in geschrifte bij het aanvragen van diverse bouw- en milieuvergunningen in de periode 2005-2010. In die periode was Verhees namelijk eigenaar van een agrarisch bedrijf (varkenshouderij) in Neerkant en tevens raadslid van de gemeente Deurne. Ook heeft Verhees volgens de aangever een strafbaar feit gepleegd door na te laten dat de gepensioneerde boer in de voormalige bedrijfswoning bleef wonen en dit zou in strijd met het bestemmingsplan zijn .

De aangifte is voor de burgemeester aanleiding geweest om een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren. De aangifte was ook aanleiding om de Commissaris van de Koning voorafgaand aan het onderzoek te betrekken. En verder heeft de burgemeester, vanwege de strafrechtelijke aangifte bij de politie, contact gelegd met het Openbaar Ministerie.

Op 27 februari 2020 is het onderzoeksrapport aan de burgemeester aangeboden. Uit de rapportage blijkt dat de beschuldigingen inhoudelijk gezien onterecht zijn en dat de heer Verhees geen enkel verwijt kan worden gemaakt. Van schending van integriteit is dan ook geen sprake, aldus de onderzoekers. De uitkomst van het onderzoek wordt morgenavond aan de gemeenteraad voorgelegd.

 

Advertentie

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet