Nieuws uit de Regio

Sanne van Paassen lanceert haar boek ‘Het leven, dat is pas topsport’

De genodigden voor de boeklancering van het boek ‘Het leven, dat is pas topsport’ van Sanne van Paassen wisten dat het geen gewone zaterdagmiddag zou worden, maar een met een ‘Sanne avontuur’. De presentatie vond plaats in natuurgebied De Berken in Ommel. Eenmaal daar aangekomen werden de gasten ontvangen door een team van Sanne en werd een tasje overhandigd. Het avontuur kon beginnen.

Sanne van Paassen, ex-topsporter en Eurosport-commentator debuteert met het boek ‘Het leven, dat is pas topsport’. Hierin laat de oud-veldrijdster uit Vlierden iedereen kennismaken met haar peakperformancemethode, een zeven stappenplan waar je zakelijk leert winnen zonder privé te verliezen. Dit doet ze door een link te leggen tussen het dagelijks leven en de wereld van topsporters. Hierdoor kan iedereen op zijn eigen manier kampioen worden.

Achtertuin
In de ‘achtertuin’ waar Sanne opgegroeid is heeft ze een wandeling uitgezet met hindernissen, die de genodigden af moesten leggen voordat ze op de plaats van bestemming kwamen, de boerderij van de vader en moeder van Sanne. Met de wandeling die door de bossen liep, wilde Sanne iedereen meenemen op avontuur door haar boek. Met het boek wil ze iedereen letterlijk en figuurlijk in beweging laten komen.

Op avontuur
Tijdens de wandeling kwam je verschillende stellingen tegen, met een daarbij horende hindernis. Zo kon je jezelf afvragen hoe hoog je de lat wilde leggen, hierbij stond er een letterlijke lat voor je neus die je op verschillende hoogtes kon leggen. Maar ook kon je een trap op en af lopen, waarbij de stelling ‘Klimmen door te dalen’ bij hoorde, ook een hoofdstuk uit haar nieuwe boek. Ook waren er meer uitdagende hindernissen, zoals het oversteken van een kanaal, het beklimmen van een boomstam, zwieren met een touw over een sloot en een bijzondere was de ‘Sst, wees stil voor de bever’ waarbij iedereen een stukje tape op de mond moest doen om het volgende stukje bos te bewandelen om de focus te leggen bij wat je voelt en hoort.

Overwinning
Dirk Bellemakers, ook ex-topsporter, opende officieel de boeklancering. Hierna vertelde Sanne over haar avontuur wat leidde tot het schrijven van het boek. Ze vertelde over haar dieptepunt in 2011, waarbij ze aan den lijve ondervond dat haar lichaam haar in de steek liet, omdat ze maar door bleef gaan en geen gas terugnam. Dat haar comeback na een jaar revalideren haar grootste overwinning was. Dit succes, en de regels die ze toegepast had om het te behalen, vertaalde ze naar haar peakperformancemethode.

Stappenplan
Van Paassen: “Mijn stappenplan is er niet op gericht om alle dagen op de toppen van je kunnen te werken, zoals highperformancemethoden dat vaak bedoelen, maar om heel bewust te kiezen voor piekmomenten, en voor momenten van herstel en ontspanning. Bijvoorbeeld door aandacht te geven aan je hoe je je voelt en daarnaar luisteren, hoeveel energie je hebt, beweging, rust. Maar ook door liefdevol schijt aan anderen te hebben, en te genieten.” Hierdoor is Sanne ervan overtuigd dat iedereen kan winnen, als je de spelregels maar kent.

Eerste exemplaar
Sanne sprak dat uit aan haar partner, familie en enkele vrienden, die haar ondersteund en geholpen hadden zodat ze het boek kon schrijven en uitgeven. Het eerste exemplaar overhandigde Sanne aan een voor haar speciaal iemand, namelijk haar oma. Meestal wordt er geproost tijdens een feestelijke gebeurtenis, zo ook hier. Al werd dit op een wel hele bijzondere wijze gedaan. Sanne kreeg een sabel cadeau waarmee ze de top van een champagnefles moest slaan. Na een korte uitleg ging ze op het podium staan en sloeg alsof ze nooit iets anders gedaan het de kurk van de fles. De lancering van haar boek ‘Het leven, dat is pas topsport’ was een feit.

Peakperformancecoach
Sanne van Paassen (31) was in de jaren 2010 tot en met 2012 houdster van de wereldbeker veldrijden. Ze sleepte een ereplek bij het Nederlands- en Europees kampioenschap in de wacht. En won tweemaal de vierde plek op het wereldkampioenschap veldrijden. In 2012 rondde ze haar master Management Economics and Consumer Studies af. Van Paassen is niet allen schrijfster van het boek, ex-topsporter, commentator bij Eurosport, veelgevraagd spreker en coach van de Nederlandse selectie Autosport, maar ook Peakperformancecoach, waarbij ze de topsport mindset met winnende principes uit de wetenschap combineert. Bijzonder daarbij is dat haar coach sessies buiten in de natuur plaatsvinden, omdat je volgens haar antwoorden vindt in bewegen. Daarbij is ze ook gastvrouw van de peak Performance Podcast op haar site, waarin ze onder meer in gesprek gaat met inspirerende bekende en onbekende gasten.

Foto’s: Josanne van der Heijden

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Advertentie

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet