17.4 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneGemeenteraadsverkiezingen vanavond op DMG TV; opkomst in Deurne woensdagmiddag 29,3%

Gemeenteraadsverkiezingen vanavond op DMG TV; opkomst in Deurne woensdagmiddag 29,3%

Vandaag zijn het in Deurne voor de lijsttrekkers van de zeven politieke partijen de laatste loodjes voordat vanavond de spannende verkiezingsavond aanbreekt in het Cultuurcentrum en op DMG TV. Het opkomstpercentage van de kiezers in Deurne lag woensdagmiddag om 15.00 uur op 29,3%.

Worden zoals landelijk de voorspelling is, de lokale partijen het grootste zoals DeurneNU!, DOE! en Transparant Deurne? Of hebben de Deurnese fracties van het CDA en de VVD zich voldoende weten te onderscheiden van de landelijke partij en gaan zij er met de winst vandoor? Of gaat juist de bundeling van krachten van Progressief Akkoord, Groen Links en PvdA zorgen voor een linkse ommezwaai en krijgt nieuwkomer 50Plus meteen voet aan de grond in de gemeente Deurne?

Live tv-show
Antwoord op die vragen krijg je vanavond vanaf 21.00 uur tijdens de verkiezingsavond bij DMG TV in een live tv-show vanuit het Cultuurcentrum Deurne. Alle lijsttrekkers en leden van de zeven deelnemende partijen komen daar bijeen om gezamenlijk de uitslagen van de verschillende stembureaus af te wachten en om laat in de avond de voorlopige einduitslag te horen te krijgen. Je kunt de verkiezingsavond bekijken via het YouTube-kanaal van DMG of via de video-player hieronder.

Tekst gaat verder onder video

Lijsttrekkers
In de tv-show van DMG houden presentatoren Willem Wijnen en Ivan van Oosterhout je de hele avond op de hoogte van de tussenuitslagen maar blikken ze ook met de lijsttrekkers terug op de afgelopen vier jaar en bespreken ze met hen de verwachtingen voor de uitslagen van de verkiezingen.

Opkomst
De opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Deurne was 56,5%, een stijging met 3% ten opzichte van de verkiezingen in 2014. Toen was de opkomst 53,5%. Hoeveel mensen deze keer in de gemeente Deurne uiteindelijk gaan stemmen is nog de vraag. Woensdagochtend om 11.00 uur had 17,6% van de Deurnenaren al gestemd. Op woensdagmiddag om 15.00 uur is het opkomstpercentage inmiddels opgelopen tot 29,3%. Onderzoeksbureau I&O Research verwacht dat de oorlog in Oekraïne voor een iets lagere opkomst zal zorgen omdat het nieuws over de gevechten de verkiezingscampagnes hebben overschaduwd.

De uitslag van de vorige gemeenteraadsverkiezingen vier jaar geleden was als volgt:

Lijstnummer: Partij:   Stemmen 2018: Aantal zetels 2018:
1. Doe! 3.428 6
2. DeurneNu 2.735 5
3. VVD 2.112 3
4. CDA 2.452 4
5. Progressief Akkoord / GroenLinks 1.441 2
6. Transparant Deurne 1.626 2
7. Partij van de Arbeid 724 1
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen