-1.2 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneCarillon in Deurne gaat ook volkslied van Oekraïne spelen

Carillon in Deurne gaat ook volkslied van Oekraïne spelen

In navolging van de actie van DMG-dj Ramon van Hoek waarbij inwoners van de gemeente mochten bepalen welke muziek het carillon in Deurne ten gehore brengt, wordt als steun aan de mensen uit Oekraïne binnenkort het volkslied van dat land toegevoegd aan het repertoire van het carillon.

Met de actie ‘Het geluid van Deurne’ van DMG Radio werd vier jaar geleden door inwoners bepaald welke nummers er op het Marktplein mogen klinken in het centrum van Deurne. Meer dan 2.200 stemmen werden er in 2018 uitgebracht voor de actie ‘Het geluid van Deurne’.

Carillonmuziek
Beiaardier Bert Augustus kwam samen met DMG-DJ Ramon van Hoek op het idee om inwoners van Deurne zélf te laten kiezen welke nieuwe liedjes toegevoegd worden. Na de stemperiode koos een jury uit de top 10 de nieuwe nummers. Vervolgens ging Augustus aan de slag om de gekozen nummers te componeren tot carillonmuziek.

Aan het huidige repertoire van het carillon wordt nu binnenkort ook het Oekraïens volkslied toegevoegd. Dit initiatief maakt deel uit van een bredere Deurnese steun aan Oekraïne.

Op de foto: de start van het nieuwe repertoire van het Deurnese carillon in 2028 met van links naar rechts DMG-dj Ramon van Hoek, wethouder Marinus Biemans en beiaardier Bert Augustus.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen