18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneGemeentesecretaris Gert-Jan Kusters vertrekt

Gemeentesecretaris Gert-Jan Kusters vertrekt

Gert-Jan Kusters, Gemeentesecretaris van de Gemeente Deurne vertrekt per 1 september 2017. Hij heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Kusters gaat aan de slag als gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Sittard-Geleen, een gemeente met 95.000 inwoners en circa 900 medewerkers.

Kusters (56 jaar) is sinds 2005 gemeentesecretaris bij de gemeente Deurne. Sinds die tijd geeft hij leiding aan de gemeentelijke organisatie van circa 210 medewerkers en is hij de eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders.

Burgemeester Hilko Mak vertelt in een reactie op het vertrek van Kusters: “In de afgelopen twaalf jaar heeft Gert-Jan de ambtelijke organisatie van de gemeente Deurne op zeer professionele wijze geleid. En dat was niet altijd makkelijk. We moesten een aantal jaren geleden stevige bezuinigingen doorvoeren. Dat had ook gevolgen voor de ambtelijke organisatie, we moesten zo’n 40 voltijdsbanen bezuinigen. Gert-Jan Kusters heeft de medewerkers en organisatie door deze moeilijke periode heen geleid. Ook was hij actief betrokken bij diverse samenwerkingsverbanden binnen onze regio, onder anderen Peel 6.1 en de Gemeenschappelijke Regeling Peelgemeenten. Gert-Jan Kusters gaat nu een nieuwe uitdaging aan bij een gemeente die een stuk groter is dan Deurne. Wij vinden het erg jammer dat hij Deurne gaat verlaten, maar we respecteren zijn besluit. We wensen Gert-Jan veel succes toe bij zijn nieuwe werkgever. Aan ons nu de uitdaging om een goede opvolger te vinden.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen