10 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneGeslaagde eerste versie van Rock am Peel; the battle

Geslaagde eerste versie van Rock am Peel; the battle

Bands uit de hele regio hadden zich op kunnen geven om via een spannende battle de kans te krijgen straks in 2017 op het festival zelf te mogen spelen. Middels loting kwamen vervolgens Stone Office uit Neer, Empty Field uit Deurne, Dutch Balls uit Eindhoven, de Golden Monkeys uit Helenaveen en Endless Wire uit Maasbree uit de bus en stond er dus een behoorlijke willekeur van bands op het podium tijdens de Rock am Peel battle.

Een jongeman uit het publiek omschrijft: “Het was een gemêleerde opeenstapeling van bands en muziek: Van covers door een paar enthousiaste kinderen tot heftige heavy metal! Er was van alles wat. Ik vond het wel vet zo!”.

Elke band kreeg 30 minuten om zichzelf te presenteren aan de vakjury. Deze bestond uit twee vertegenwoordigers vanuit Rock am Peel; Marco Berkers en Freek Hoogendoorn en muziekliefhebber en -kenner; Ted Willems van Willems Muziek uit Helmond. Tevens mocht het publiek haar mening laten horen middels hun enthousiaste applaus en geroep na afloop van elk optreden dat via een decibelmeter gemeten werd.

Een ludiek extraatje vanwege het eigenzinnige karakter van het Helenaveense pop-rock-cult-festival: Er konden extra punten gescoord worden door het nummer “Ik spring uit een vliegmachine” van Eddy Wally geheel naar eigen inzicht ‘aan te tikken’ tijdens het optreden. En tot volle tevredenheid van de organisatie voldeden alle bands op geheel eigen wijze aan deze bijzondere vraag.

Na uitgebreid beraad van de jury en in combinatie met de getallen van de decibelmeter kwam uiteindelijk de band Stone Office aan het eind van de enerverende avond als terechte winnaar uit de bus en zij zullen dus op mainstage spelen tijdens de volgende editie van Rock am Peel 2017!

Rock Am Peel – The Festival vindt plaats op zaterdag 20 mei 2017 in De Gouden Helm te Helenaveen. De entree bedraagt 7,50 euro.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen