24.2 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneGezelligheid tussen historische gebouwen van Deurne tijdens Dag van het Kasteel

Gezelligheid tussen historische gebouwen van Deurne tijdens Dag van het Kasteel

Het is zondag druk op het kasteeldomein van Deurne aan het Haageind. Veel mensen zijn een kijkje komen nemen bij de Dag van het Kasteel. Hoewel het Groot Kasteel van Deurne een ruïne is, wordt het door de geconsolideerde muurresten nog steeds beschouwd als een echt kasteel.

In heel Nederland deden ruim honderd kastelen en buitenplaatsen op tweede pinksterdag mee aan het evenement waarbij in totaal tussen de 70.000 en 75.000 mensen een bezoek brachten aan de kastelen in ons land.

Activiteiten
Ook in Deurne was het plein tussen de Dinghuis en het Groot Kasteel goed gevuld met bezoekers, die een hapje kwamen eten of van een drankje genoten. Rondom de oude gebouwen waren verschillende activiteiten zoals muziekoptredens en een springkussen voor de kinderen.

Familie Van Doerne
De kasteelruïne stamt oorspronkelijk uit de 14de eeuw en werd in elk geval vóór 1397 gebouwd, waarschijnlijk door iemand uit de familie Van Doerne. In 1944 werd het gebouw verwoest door Engels granaatvuur bij de bevrijding van Deurne. Het kasteel is sinds 1949 eigendom van de gemeente Deurne en wordt al vanaf 1966 verhuurd aan jongerensociëteit Walhalla. Het Dinghuis is van oorsprong het bijgebouw van het kasteel en was in de 17de en 18de eeuw de locatie van de rechtbank. Het werd gerestaureerd in 2017 en 2018 en is nu in gebruik als restaurant.

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen