17.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- ZeilbergDuel tussen ZSV en EHC definitief gestaakt na belagen scheidsrechter en twee...

Duel tussen ZSV en EHC definitief gestaakt na belagen scheidsrechter en twee rode kaarten

Er stond op tweede pinksterdag bij de geelzwarten een heleboel aan afscheidsplichtplegingen op het programma, maar daar is niet veel van terechtgekomen. De laatste wedstrijd voor ZSV in de eerste klasse C tegen EHC/Heuts kwam nimmer aan een eind. Twee keer staakte scheidsrechter Schuurmans de wedstrijd en dat betekende een definitief einde na 69 minuten voetbal bij een stand van 0-0.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Na een opzichtige duwfout tegen de achterlijn, ging de op tempo liggende Stan van Helmond tegen het gras. De strafschop die gegeven werd, was voor de ploeg uit Hoensbroek een signaal om helemaal uit de bol te gaan. De scheidsrechter werd richting de zijlijn gemanoeuvreerd en dat betekende een gele en een rode kaart. De reservedoelman van de Limburgers zou zich daarbij verbaal ook niet complimenterend uitgelaten hebben. Maar die was in de consternatie uit het blikveld van de scheidsrechter verdwenen. Om de rust in de wedstrijd terug te laten keren, besloot hij een afkoelingsperiode in te lassen.

Dug-out
Na tien minuten kwamen de ploegen weer op het veld en nam Rick Wiersema zijn positie in bij de strafschopstip. Op dat moment zag de scheidsrechter de reservedoelman in de dug-out zitten. De leidsman ging richting Limburgse bank en toonde de speler alsnog een rode kaart. Die liet duidelijk blijken daar niet blij mee te zijn en werd door twee mensen van de staf richting zijlijn gedirigeerd.

Cornervlag
In de veronderstelling dat de wedstrijd nu met de strafschop hervat zou worden, ging men er eens goed voor staan. Maar de scheidsrechter wees richting cornervlag, tot verbazing van iedereen. Echter, achter de cornervlag waren de kleedkamers, en die werden bedoeld met het armsignaal. De wedstrijd werd voor de tweede keer stilgelegd.

Voortijdig einde
De aanvoerders die bij de scheidsrechter werden ontboden, kregen te horen dat de staking definitief was. Voorstellen om dan maar met de bal aan de voet de tijd vol te spelen, vonden geen gehoor. En daarmee kwam een voortijdig einde aan het laatste competitieduel van het seizoen 2022/2023. Het is aan de KNVB om te besluiten of de spelers alsnog een toetje moeten gaan verzorgen voor de supporters; zij hebben immers niets misdaan!

Schitterende aanval
Jammer van de wedstrijd waarin de thuisploeg na twee minuten spelen direct een schitterende aanval op de mat legde. De afsluiting was de redding van de Limburgse doelman op een goed schot van Davy Althuizen. Na twintig minuten kon een prima aanval van EHC niet doeltreffend afgerond worden. ZSV was in het eerste half uur niets minder dan de gasten uit Hoensbroek, die nog voor een periodetitel streden.

Ruzie met de bal
Vervolgens trok EHC de wedstrijd meer naar zich toe en kreeg de thuisploeg het af en toe lastig, zoals in de vijfendertigste minuut toen een schot van afstand op de lat boven Leon Thijs uit elkaar spatte. Met de rebound kon niets gedaan worden. Maar ook de thuisploeg bleef zich melden. Enkele minuten later werd Stan van Helmond diep gestuurd en met een grote voorsprong leek hij op het Limburgse doel af te kunnen. Doordat hij ruzie kreeg met de bal, kon de Limburgse defensie alsnog ingrijpen. Zo werd de rust bereikt met een brilstand op het scorebord, waarmee een ieder tevreden kon zijn.

Hoekschop
Zeven minuten na rust zorgde een scherp aangesneden vrije trap van Rick Wiersema voor onrust bij de eerste paal. De bal kon maar net tot hoekschop verwerkt worden. Na een uur spelen ontsnapte EHC aan een achterstand. Een grensgeval werd een vrije trap in plaats van een strafschop en die vrije trap van Rick Wiersema ging maar net voorlangs. Een licht contact zou voldoende geweest zijn.

Geïrriteerd
De tegenstander raakte geïrriteerd wellicht doordat de tegenstand van het al gedegradeerde ZSV groter was dan verwacht en gewenst. Er werd steeds meer commentaar geleverd op de scheidsrechter. Zeker toen duidelijk werd dat er nog kansen waren door een doelpunt op een ander veld. In de zevenenzestigste minuut werden Remco van den Akker en Marco Manders vervangen door Dirk Maas en Dirk van Limpt.

Buitenproportioneel
Twee minuten later kleurden de hoofden van de EHC-spelers roder dan hun shirts toen een duwfout op Stan van Helmond met een strafschop bestraft werd. Het commentaar was buitenproportioneel en de scheidsrechter werd naar de zijlijn gedreven. Een gele en een rode prent brachten geen rust, waarna scheidsrechter Schuurmans het tijd vond voor de afkoelingsperiode en uiteindelijk een definitief einde van de wedstrijd bij een stand van 0-0.

Dit wedstrijdverslag is geschreven door gastschrijver Martien van Rijt

Foto’s: Kevin Senders/KEV.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen