10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneGezin aan Zandbosweg waarvan brievenbus is opgeblazen eerder bedreigd met kogelbrief

Gezin aan Zandbosweg waarvan brievenbus is opgeblazen eerder bedreigd met kogelbrief

De bewoners van het woonhuis aan de Zandbosweg in Deurne waarbij zaterdagavond een explosie plaatsvond, zou eerder al een kogelbrief hebben ontvangen. Het ED meldt dat mensen in de omgeving van het gezin dit bevestigen. Ook zou een muur van het huis al eens zijn beklad. Politie Oost-Brabant wil vanwege privacy geen uitspraken doen over mogelijke eerdere incidenten.

De explosie bij het woonhuis is zaterdag volgens de politie vermoedelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk dat in de brievenbus is gestopt. De ontploffing heeft een groot gat geslagen in de voordeur en er is een ruit gebarsten. De politie heeft een forensisch team ingeschakeld om sporenonderzoek uit te voeren en er is een buurtonderzoek gedaan. Daarnaast bekijkt de politie op dit moment beschikbare camerabeelden in de hoop daar meer informatie in te vinden over de dader(s) en het motief.

Voorlichtingscampagne
Het incident in Deurne gebeurt pijnlijk genoeg precies in hetzelfde weekend dat Politie Eenheid Oost-Brabant een voorlichtingscampagne startte onder de naam ‘Laat de bom in jouw buurt niet barsten’. Hierbij wordt gewaarschuwd dat ondanks dat het nieuwe jaar nog ver weg is, er toch al veel illegaal vuurwerk in omloop is. “Dit vuurwerk wordt illegaal verhandeld en vaak thuis opgeslagen. Levensgevaarlijk!”, zegt de politie

Getuigen van het voorval in Deurne wordt gevraagd zich te melden bij de politie. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen