20.6 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneNacht van het Witte Doek zit er op; Deurnes filmfestival helemaal terug...

Nacht van het Witte Doek zit er op; Deurnes filmfestival helemaal terug op volle sterkte

Het drie dagen durende gratis filmfestival Nacht van het Witte Doek zit er weer op. Na een aantal jaren van afgeslankte edities door corona, kon het open lucht evenement in Deurne dit jaar weer als vanouds uitpakken met ruim 25 films op meer dan tien locaties.

“We mogen als organisatie zéér tevreden zijn over deze editie met enorm veel dank aan de sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt. En natuurlijk zijn we veel dank verschuldigd aan de vele vrijwilligers die zich tijdens dit festival weer als vanouds belangeloos hebben ingezet”, meldt Stichting Nacht van het Witte Doek.

Kids
De zondagmiddag waarbij traditiegetrouw kinderfilms en regionale documentaires worden vertoond, kon rekenen op flink wat geïnteresseerden van alle leeftijden die een kijkje kwamen nemen. Bij het Rijtven konden de kids kijken naar het spannende avontuur van Maya en het gouden ei en op de Markt werden de kinderen getrakteerd op Disney Encanto en Paw patrol.

Rowwen Hèze
Ondertussen werd in Holtens Molen een documentaire vertoond over de voorman van de band Rowwen Hèze, Jack Poels. Het nog vrij nieuwe portret van de Limburgse muzikant ging op 23 april dit jaar in première en heet ‘Dichter bij Meej’. Een intiem verhaal over Poels en de totstandkoming van zijn tweede solo-CD.

Lightpainting
Verder werden er op zondag bij Museum de Wieger de film ‘10 Songs for Charity’ en de documentaire ‘The Mother of Beauty’ vertoond. Maritha van Osch gaf een nabespreking over de film waarin Marilyn Monroe centraal staat. In het CCD gingen kinderen zondagmiddag aan de slag met Lightpainting onder leiding van Tonny van Bree en Marije Zuidweg. Met gekleurd licht konden ze tekenen in de lucht en het daarna op een groot scherm bekijken.

Een andere traditie tijdens het filmfestival was er deze editie ook weer bij; de Boerenstreeckmarkt op het Anna Terruweplein. Hier werden verschillende lokale producten aangeboden die je kon proeven en waar je uitleg van de makers kon krijgen.

DMG-fotograaf Harold van der Burgt maakte een fotoreportage van de laatste dag van de Nacht van het Witte Doek.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen