23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- LiesselGezin verruilt de stad van Eindhoven voor het dorp van Liessel in...

Gezin verruilt de stad van Eindhoven voor het dorp van Liessel in tv-programma ‘Voor hetzelfde Geld’

Ze woonden in Eindhoven in een rijtjeswoning, maar voor de waarde van de stadse woning konden de familie Telkamp in Liessel een vrijstaand huis met een grote tuin krijgen. Het gezin was maandagavond te zien in het tv-programma ‘Voor hetzelfde Geld’ op RTL4, waarin het viertal definitief de keuze maakte voor het leven in Liessel.

In het programma gaan mensen op zoek naar hun droomhuis op het platteland omdat koopwoningen in de stad voor veel mensen onbetaalbaar zijn geworden. Men betaalt veel geld voor weinig ruimte, terwijl dat buiten de stad heel anders is. Woningzoekenden worden verrast met vier huizen buiten de (rand)stad die binnen hun budget vallen. Uiteindelijk is het aan de deelnemers van het tv-programma om een keuze te maken over  waar ze naartoe willen verhuizen.

Oververhitte huizenmarkt
Reden voor vader Erwin, moeder Bianca, zoon Jorg en zijn vriendin Astri om na 28 jaar weg te gaan uit Eindhoven is de gezinssituatie en de oververhitte huizenmarkt. Zoon Jorg woont met zijn vriendin al tweeëneenhalf jaar in bij zijn ouders in het rijtjeshuis en de enige plek die het jonge stel echt helemaal voor hen alleen heeft, is de zolder.

Ze zoeken in het tv-programma daarom naar een woning waar ze met twee stellen onder één dak kunnen wonen en ze hebben een gezamenlijk budget van 650.000 euro. Deze vorm van samenwonen biedt ook de mogelijkheid om moeder Bianca te ondersteunen die 21 jaar geleden de diagnose MS kreeg. “Het zou gewoon heel fijn zijn dat als het slechter gaat, je wel hulp om de hoek hebt”, vertelt Bianca in de aflevering van ‘Voor hetzelfde Geld’.

Pastorie
Voor de familie Telkamp hebben makelaars Debby en Joshua en presentatrice Leonie ter Braak van het tv-programma twee woningen net over de provinciegrens in Limburg geselecteerd en twee in onze regio. Het ene Brabantse huis staat in Someren, maar gaf voor de familie niet de mogelijkheid om met twee gezinnen apart van elkaar onder één dak te wonen. De geselecteerde woning in Liessel bood die optie wel. Dat zorgde er voor dat de keuze van het gezin Telkamp uiteindelijk viel op de oude pastorie aan de Hoofdstraat in Liessel.

Een karakteristiek gebouw uit 1946 dat leeg stond sinds pastor Eugène van Eerd na elf jaar als bewoner naar Deurne verhuisde. Ook het gezin uit Eindhoven vallen de historische details meteen op en vader Erwin ziet met zijn kluservaring meteen allerlei mogelijkheden. Wel hebben ze tijdens de opnamen nog twijfels omdat de woning geen achterom heeft en ze wel graag hun geliefde camper op eigen terrein willen stallen. Hoewel één muurtje dat moest wijken een monumentale status had, heeft de familie uiteindelijk toestemming gekregen om een doorgang te maken.

Frietavond
In de uitzending van maandag is ook te zien hoe de familie Telkamp kennis maakt met het dorp en ze voor hun gebruikelijke frietavond langsgaan bij RW Cafetaria. Hiervoor komen onder meer de zussen van Bianca op bezoek tijdens het ‘proefwonen’ in Liessel. Die vinden het toch wel een eindje rijden vanuit Eindhoven: “Ja dat dat het ver weg is.” Maar Bianca vindt het wel meevallen: “Wat is nou een half uurtje!” Ook bij Verswinkel BOP worden Bianca en Astri meteen welkom geheten in het dorp door Willie Bankers die de familie Telkamp verzekert dat hij geen betere plaats zou weten om in te wonen als Liessel.

In Eindhoven woonde het gezin in een huis in het centrum van Eindhoven met een woonoppervlakte van zo’n 110 vierkante meter, vier slaapkamers en een kleine stadstuin. In Liessel hebben ze nu een perceel van 2300 vierkante meter met gescheiden woonruimten voor vader Erwin en moeder Bianca en zoon Jorg en vriendin Astri én binnenkort hun eerste kindje.

De vraagprijs van de pastorie in Liessel was 540.000 euro, voor een gelijkwaardige woning in Eindhoven zou de familie volgens het tv-programma al gauw 950.000 euro kwijt zijn geweest. Sinds de opnamen woont de familie Telkamp inmiddels al bijna een jaar naar grote tevredenheid in de oude pastorie en voelen ze zich helemaal thuis in ‘Lijssel’.

De uitzending terugkijken kan via Voor Hetzelfde Geld.

Foto: Still RTL4/Voor hetzelfde Geld/ITV

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen