26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneGezonde leefstijl voor volwassenen centraal bij Leef! Markt Deurne

Gezonde leefstijl voor volwassenen centraal bij Leef! Markt Deurne

Er zijn steeds meer mensen met een burn-out, overgewicht en ook eenzaamheid komt steeds vaker voor, mede door de coronajaren. Ook zijn er bij steeds meer mensen vragen over een gezond leven, hoe pak je dat aan? Op zondag 10 juli vindt de Leef! Markt plaats voor volwassenen die een gezondere leefstijl willen.

Leef! Deurne wil inwoners inspireren over de mogelijkheden die er in Deurne zijn om gezonder te leven. De Leef! Markt die wordt gehouden in het Cultuurcentrum is gericht op ontspanning, bewegen en voeding. Je kunt kennismaken met sport- en cultuuraanbieders die aanbod hebben voor volwassenen.

Makandra
Tijdens de markt zal ook Wereldmuziekkoor Makandra zich presenteren. Er is een kraam met informatie van het koor en van 12.40 tot 13.00 uur vindt de kennismakings-workshop “Beleef het zingen in een koor” plaats onder leiding van Celinda Scheepers. Bij gemengd koor Makandra worden liedjes uit de hele wereld gezongen in verschillende stijlen en enkele leden zorgen afwisselend voor de muzikale begeleiding. De wekelijkse repetities zijn in het centrum van Deurne. Enkele keren per jaar wordt er een uitvoering gegeven.

Ames Sport
Ook kun je bij de Leef! Markt meedoen aan een workshop van bijvoorbeeld Ames Sport. Daarnaast krijgen bezoekers via de markt informatie over een gezonde leefstijl en cultuur- en sport aanbod voor volwassenen, zoals van fotoclub Optika.

Lezing over voeding
Naast de markt met kraampjes en workshops, zullen er twee inspirerende lezingen gegeven worden. Diëtiste Lianne Hartman, werkzaam bij Zorgboog in Balans en een streekziekenhuis gaat in op de wetenschappelijke aspecten van de voeding. Tijdens de lezing wordt er ook aandacht besteed aan wat gezonde voeding is. Wat heb je nou per dag allemaal nodig? Ook wordt ingegaan op bepaalde hypes en mythes.

Levenskunst
Daarnaast zal Djessy Huiszoon spreken die inspirator is in Levenskunst. Waar verlang jij naar? Weet jij wat je wilt en leef jij dit ook? Of zijn er vele redenen volgens jou waarom iets niet kan, niet gaat, niet lukt?  “We leven ons leven elke dag ongeveer 95% onbewust, anders gezegd; op de automatische piloot, waarbij het leven zo aan ons voorbij gaat. Dit kan absoluut anders”, zegt Djessy Huiszoon. Ze inspireert bezoekers om zichzelf te ontdekken in hoeverre jij ‘de teugels’ in handen hebt van jouw leven en ze deelt tools waarmee je eerste stappen kunt zetten tot het maken van andere keuzes.

De Leef! Markt vindt plaats op zondag 10 juli in het Cultuurcentrum Deurne en duurt van 10.00 tot 13.00 uur. Meer informatie en het volledige programma vind je op leefdeurne.nl/leef-markt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen