2.6 C
Deurne
maandag 5 december 2022
Home- LiesselGildefeest in Liessel

Gildefeest in Liessel

Na het koningschieten en bogenfeest tijdens Liessel kermis vorige week houdt het Sint Hubertus Gilde uit Liessel op 7 en 8 september gildefeesten in Liessel. Op zaterdag is er het Bogenbal en de feestavond; op zondag wordt het Kring Gildefeest op sportpark de Smeltkroes in Liessel gehouden.

Dit unieke evenement werd in 2006 voor het laatst in Liessel georganiseerd, maar dit jaar is het weer de beurt aan het 688 jaar oude gilde.

Bogenbal

Zaterdag 7 september staat in het teken van het Bogenbal met aansluitende feestavond met rockband De Blitz en Feest DJ Peerke. Tijdens deze avond worden de buurtschappen, die tijdens het vierjaarlijkse koningschieten (twee weken voorafgaand aan het Gildefeest) de mooiste en origineelste ereboog hebben gemaakt om de nieuwe koning te eren, als winnaar bekend gemaakt. Het bogenfeest is een echte Liesselse traditie, dat sinds jaar en dag bekend staat als een verbindend dorpsfeest tijdens de Liesselse kermis.

Kring Gildedag

Op zondag komen 28 gildes van binnen en buiten de kring Peelland naar Liessel om zich in een grote optocht door het dorp te presenteren. De officiële opening vindt plaats op het voetbalveld, welke gevolgd wordt door een massale opmars over de sportvelden om vervolgens de krachten te meten tijdens de traditionele wedstrijden. Deze wedstrijden bestaan onder andere uit trommelen, vendelzwaaien, bazuinblazen, paardrijden en schieten met boog en geweer.

Daarnaast wordt er voor de jeugd een schietwedstrijd georganiseerd en is er divers entertainment in en rondom de feesttent. Meer informatie vind jeu op hun Facebookpagina of de website van het gilde  

Foto’s – Hubertusgilde

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen