7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneGladiatoren van Deurne maken vier goede doelen bekend waarvoor ondernemers de boksring...

Gladiatoren van Deurne maken vier goede doelen bekend waarvoor ondernemers de boksring ingaan

Bij de tweede editie van de Gladiatoren van Deurne gaan de ondernemers dit keer niet voor één goed doel, maar voor vier goede doelen de boksring in. Zaterdagochtend maakte initiatiefnemer John Bersch bekend dat dit Leentjebuurt Speel-O-Theek, Stichting de Ossenbeemd, Stichting Grip op Schuld Deurne en Stichting Ons Thuis zijn geworden.

Vorig jaar werd met het evenement 22.500 euro werd ingezameld voor het TEJO-huis in Deurne, waar jongeren tussen de 10 en 20 jaar oud gratis en anoniem kunnen binnenlopen voor hulp of gewoon een luisterend oor.

Op 29 juni van volgend jaar gaan opnieuw 22 Deurnese ondernemers de boksring in. Begin deze maand werd bekend welke zes dames en zestien heren dit zijn. Nu zijn ook de vier lokale doelen bekend waar bij de tweede editie geld voor wordt ingezameld.

Goede initiatieven
“We wilden deze keer eens kijken naar wat kleinere goede doelen, want er zijn veel goede initiatieven in Deurne die echt een financiële ondersteuning kunnen gebruiken”, vertelt John Bersch. Hij legt uit dat er deze keer is gekozen voor twee maatschappelijke doelen, waarvan eentje uit de hoek van natuur en milieu komt en eentje uit de sector zorg en welzijn.

Leentjebuurt
“De eerste is Speel-O-Theek Leentjebuurt, waar al vanaf eind 1980 speelgoed, spellen en puzzels worden uitgeleend voor kinderen. Daarnaast hebben ze speelgoed voor kinderen die wat extra hulp nodig hebben. Denk hierbij aan leerhulpmiddelen en aan kinderen met een motorische achterstand. Ook voor bijvoorbeeld kinderen met het down-syndroom heeft Leentjebuurt van alles in huis”, vertelt Bersch.

Stichting de Ossenbeemd is het tweede goede doel dat de initiatiefnemer onthult: “Gevestigd bij het kasteelpark in Deurne, waar iedereen zich op een speelse en ontspannende manier kan laten informeren over natuur, milieu en duurzaamheid.”

Grip op Schuld
Ook Stichting Grip op Schuld is bij de Gladiatoren van Deurne deze keer één van de goede doelen waarvoor wordt gestreden. “Grip Op Schuld is vanaf 2012 actief in Deurne en biedt hulp, structuur, begeleiding en ondersteuning bij schuld, geldzorgen of wanneer je het financiële overzicht kwijt bent’, legt Bersch uit.

Het vierde en laatste goede doel biedt op een kleinschalige manier een thuis aan bewoners met een ernstige verstandelijke beperking. “Dat is Stichting Ons Thuis, waar de bewoners van de woning in de Derpsestraat in hartje Deurne wonen en ze op deze manier zoveel mogelijk midden in de maatschappij staan”, aldus John Bersch.

Eerste training
Ondertussen hebben de 22 lokale ondernemers die de boksring ingaan bij de tweede editie van de Gladiatoren van Deurne, hun eerste training er al op zitten. Ze ondergaan een intensief programma dat zes maanden duurt en waarbij ze minimaal twee keer per week moeten oefenen.

Het business boxing event vindt volgend jaar op zaterdag 29 juni net als bij de eerste editie plaats op het terrein van Green Valley Estate in Deurne. Daar wordt de evenementenhal omgebouwd tot een bokstempel met een echte boksring. Ook worden de ondernemers aangekondigd door een professionele ringspeaker en zijn er voor de wedstrijden een scheidsrechter en jury van de Nederlandse Boksbond aanwezig.

Lees ook:

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen