12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneGoede doel en sportieve ambitie gaan hand in hand bij ‘Deurne Doet...

Goede doel en sportieve ambitie gaan hand in hand bij ‘Deurne Doet Het’

Deurnenaren Mario van Cuijk, Patrick van de Mortel en Dave van Seggelen staan regelmatig op de pedalen. Behalve om sportieve prestaties te behalen, zetten ze hun sport ook in voor het goede doel. Op 6 juni doen ze, samen met vier anderen, mee aan de beklimming van de Alpe d’Huez waarbij geld wordt ingezameld voor kankeronderzoek.

Het is de derde keer dat Mario en Patrick deelnemen aan het evenement Alpe d’HuZes. De eerste keer was in 2017. Dave zou dat jaar ook meefietsen, maar kon niet meedoen omdat zijn vader toen overleed aan de ziekte waar het allemaal om draait, kanker.

Persoonlijke motivatie
Alle leden van het team ‘Deurne Doet Het’ hebben zo hun reden om zich in te zetten voor KWF Kankerbestrijding, vertelt Mario. “Het initiatief kwam deze keer van Sanne van de Mortel, de dochter van Patrick. Zij heeft haar beide oma’s verloren aan de ziekte.”

Moeder Petra wilde niet achterblijven en samen trommelde het gezin Van de Mortel nog vier teamleden op. Naast Dave en Mario zijn dit Ilse Martens en Nicole Leenders, de partner van Dave. Zij gaat overigens te voet de berg op.

Ook Nicole heeft al enkele dierbaren verloren aan de volksziekte. “Op dit moment strijdt een vriend van ons tegen kanker. We doen niet alleen mee om naasten een hart onder de riem te steken, maar zeker ook voor andere mensen die te maken hebben met de ziekte.”

Geld inzamelen
Het team heeft tot nu toe tienduizend euro ingezameld. “Dat bedrag is op diverse manieren tot stand gekomen”, vertelt Mario. “In ons netwerk zitten verschillende Deurnese bedrijven die ons sponsoren. Via social media krijgen we geld van vrienden, familie en kennissen. Sanne benadert mensen tijdens het uitgaan met de vraag of ze willen doneren. Ze kunnen een QR-code scannen om dit te doen.”

Ieder teamlid organiseert zijn of haar eigen actie om geld binnen te harken. Nicole bijvoorbeeld, die van beroep pilatestrainer is, geeft speciale lessen. “Je hoeft hiervoor geen sportervaring te hebben. Iedereen is welkom. Ik vraag een vrijwillige bijdrage die volledig naar de kankerbestrijding gaat.”

Op zondag 14 april en zondag 21 april vinden de lessen plaats van 10.00 tot 11.00 uur in de pilatesstudio van Nicole. Meer informatie is te vinden op Facebook Pilates by Nic.

Sportief streven
Naast het goede doel – het streefbedrag van het Deurnese team is 17.500 euro – spelen voor sommige deelnemers ook sportieve ambities een rol. Mario: “Patrick en ik willen zes keer die berg op en af fietsen. Dat is ruim 160 kilometer. Ik weet niet of ik dat ga halen, want door een rugblessure kon ik helaas niet zoveel trainen.”

Begin mei kunnen de mannen in ieder geval nog flink er tegenaan als ze met het hele team ‘op trainingskamp’ gaan. “We gaan naar Mallorca. Dat is fietseiland nummer één. Alles is er: bergen, vlaktes, mooi weer en uitgaansmogelijkheden. Zo kunnen we het nuttige met het aangename verenigen.”

Foto’s: Team Deurne Doet Het/Opgevenisgeenoptie.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen