16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- Deurne Peelland in Business verbindt opnieuw ondernemers uit de regio; ‘Contacten leggen...

[VIDEO] Peelland in Business verbindt opnieuw ondernemers uit de regio; ‘Contacten leggen en netwerk uitbouwen’

Ondernemers uit de regio Deurne, Asten en Someren kwamen donderdag samen in Kloosterhotel Willibrordhaeghe voor de tweede editie van Peelland in Business. Net als vorig jaar waren alle stands bezet met medewerkers van uiteenlopende soorten bedrijven; van accountants tot meubelbouwers en van koffiemakers tot Senzer en de gemeente Deurne.

“Er zijn mooie nieuwe verbindingen tussen de exposanten onderling en tussen exposanten en bezoekers gelegd”, aldus organisator Robert Hoelen. Met zijn bedrijf Omzetters in Venray hield hij eerder soortgelijke evenementen in Venray en Venlo en voegde daar vorig jaar Deurne aan toe.

Veel aanloop
Ondernemers die op de eerste editie aanwezig waren en ook afgelopen donderdag opnieuw een eigen stand hadden op de beurs zien de meerwaarde wel in van het evenement: “Het is heel goed georganiseerd en we hebben er veel aanloop door gehad. Dus daarom vinden we het interessant om hier te komen”, vertelt Bart Wijnen van LEAN Payroll Service.

Tekst gaat verder onder de video.

De beurs is bij de tweede editie ook gegroeid wat betreft het gebied waaruit de ondernemers vandaan komen. “De regio was dit jaar ook weer wat breder met bijvoorbeeld ook exposanten uit Gemert”, zegt Robert Hoelen. Ook Henk van Osch van koffieproducent vantienen uit Zeeland heeft het ondernemersevenement in Deurne ontdekt: “We zijn hier op de beurs om onze naamsbekendheid te vergroten. We zijn gevestigd in het dorpje Zeeland, maar we zijn ook behoorlijk actief in deze regio.”

Onderwijswereld
Niet alleen ondernemers onderling worden tijdens Peelland in Business met elkaar verbonden, ook voor onderwijsinstellingen is het een effectieve manier om de opleidingen af te stemmen op de arbeidsmarkt. “Bedrijven en onderwijs verstaan elkaar niet helemaal goed”, zegt Joost Meulendijks van IVO Deurne. Hij wil daar vanuit de Deurnese scholengemeenschap juist verbetering in aanbrengen door op te halen bij de ondernemers waar hun behoeften liggen en die te koppelen aan die van de onderwijswereld.

Organisator Robert Hoelen kijkt terug op een geslaagde tweede editie van de ondernemersbeurs: “Er was een super leuke diversiteit aan bedrijven te beleven. Aangevuld met enkele lezingen en de grote netwerkborrel hebben we de ondernemers een waardevolle dag bezorgd.”

Een derde editie in onze regio is voor Hoelen een logische stap: “We kijken nu alweer vooruit naar 2025. Na twee edities in Deurne switchen we dan wellicht een keer van locatie. Zo willen we vernieuwend blijven. Daar gaan we de komende tijd mee aan de slag.”

Foto’s: Omzetters Venray

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen