13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneGoede Doelen Week weer van start in Deurne; collecte-enveloppen komende week in...

Goede Doelen Week weer van start in Deurne; collecte-enveloppen komende week in brievenbussen

Stichting Goede Doelen Week Deurne gaat van 10 tot en met 22 april voor de achtste keer de gezamenlijke collecte uitvoeren voor veertien landelijke goede doelen. Hiervoor ontvangen inwoners van Deurne in de week van 3 tot en met 8 april de collecte-envelop in de brievenbus. Vorig jaar was de opbrengst van de inzamelactie in Deurne 27.000 euro, 1.000 euro meer dan in 2021.

De envelop kan van maandag 10 april tot en met zaterdag 22 april worden ingeleverd bij een wijkcoördinator van de Stichting Goede Doelen Week Deurne, een centrale plek in de wijk of in het gemeentehuis. Alle adressen zijn te vinden op de website goededoelenweekdeurne.nl en op de voorkant van de collecte-enveloppen.

Digitaal
Twee jaar geleden is de mogelijkheid geïntroduceerd om online te doneren. Dit is voor de organisatie en mensen die willen doneren een veilige en betrouwbare manier gebleken. Ruim 30 procent van de donaties werd vorig jaar online gedaan. Daarom kun je ook bij deze editie je donatie digitaal doen via www.goededoelenweekdeurne.nl/onlinedoneren/.

Fondsen
De deelnemende fondsen aan de collecte zijn: Alzheimer Nederland, HandicapNL, Hartstichting, Hersenstichting, KWF Kankerbestrijding, Longfonds, Nationaal MS Fonds, Epilepsiefonds, Nationaal Fonds Kinderhulp, het Gehandicapte Kind, Nederlandse Brandwonden Stichting, Nierstichting, Prinses Beatrix Spierfonds en Reuma Nederland.

Veertien goede doelen
Stichting Goede Doelen Week Deurne is in april 2015 opgericht. Het bestuur en organisatiecomité is samengesteld uit lokale vertegenwoordigers van de landelijke goede doelen. In de Goede Doelen Week Deurne wordt gezamenlijk gecollecteerd voor veertien landelijke goede doelen met een CBF-keurmerk. “Door samen in één week per jaar te collecteren voor al deze fondsen, zijn er minder collectanten nodig en kunnen mooie opbrengsten behaald blijven”, geeft de organisatie aan.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen