15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneSJVV investeert opnieuw in verdere verduurzaming sportpark D’n Dreef

SJVV investeert opnieuw in verdere verduurzaming sportpark D’n Dreef

Voetbalclub SJVV heeft opnieuw geïnvesteerd in de verduurzaming van sportpark D’n Dreef. Afgelopen weekend is een nieuwe warmwatervoorziening in gebruik genomen met een zonneboilersysteem waardoor het gasverbruik met 30% zal dalen. Daarnaast werd een robotmaaier geleverd door WIVO, waardoor het hele sportpark nu elektrisch wordt gemaaid.

Beide investeringen hadden niet zonder subsidies of vrijwilligers gerealiseerd kunnen worden, geeft de club aan: “Gelukkig heeft SJVV vanuit het Coöperatiefonds van de Rabobank een hele mooie bijdrage mogen ontvangen zodat de contributie betaalbaar kan blijven voor alle leden van de voetbalvereniging.” De bijdrage werd tijdens de nieuwjaarsreceptie in de vorm van een cheque overhandigd door Paul van Dijnen namens de Rabobank aan voorzitter Hans van Oosterhout van SJVV.

LED-verlichting
Op Sportpark D’n Dreef wordt al langer gewerkt aan verduurzaming met zonnepanelen op het dak van het clubgebouw en de overschakeling naar LED voor de complete veld-verlichting. Een investering die SJVV volledig op eigen heeft kracht uitgevoerd.

Zelf geplaatst
Afgelopen najaar werd deels noodgedwongen, begonnen om de warmwatervoorziening te verduurzamen. Samen met installateur Verhees & Van Dijk werd er gekozen voor een zonneboilersysteem met collectoren op het dak. Deze zijn door clubleden zelf geplaatst en alles werd onder leiding van Johan van Berlo aangesloten.

Volgende punt van verduurzaming dat bij SJVV wordt aangepakt, is de binnenverlichting van kleedlokalen en kantine die ook overgaan op LED.

Foto: SJVV

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen