17.6 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurneGraffiti op geluidsschermen langs spoor

Graffiti op geluidsschermen langs spoor

Ze hebben de gemoederen al flink bezig gehouden; de geluidsschermen langs het spoor. De meningen over de uitstraling van de schermen, uitgevoerd in miscanthusvezelbeton, zijn gemiddeld genomen niet al te positief.
Er moet iemand geweest zijn die hier verandering in wilde brengen, want waar het gezondheidsplein in de Fabrieksstraat eerst uitkeek op een langgerekte beige baan heeft het nu uitzicht op een graffiti tekening.

Vandalisme
Over of het ‘kunstwerk’ wel of niet mooi is valt te twisten, maar het aanbrengen van graffiti op plekken die hiervoor niet door de gemeente zijn aangewezen wordt gezien als vandalisme en is strafbaar.
Het wetboek van strafrecht zegt hierover het volgende: “Hij die opzettelijk en wederrechtelijk enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort, vernielt, beschadigt, onbruikbaar maakt of wegmaakt, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie.” Een geldboete in deze categorie bedraagt maximaal € 20.750. Welke straf door de rechter precies wordt toegekend is afhankelijk van de omstandigheden.

Verwijderen
Het verwijderen van graffiti kan op verschillende manieren en kost gemiddeld zo’n €15,- tot €20,- per vierkante meter. Voor het werkstuk tegenover het gezondheidsplein loopt het bedrag dus al snel op tot honderden euro’s. En die moeten wij, de samenleving met z’n allen betalen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen