de Vlierdense..." />
12.4 C
Deurne
maandag 15 juli 2024
Home- DeurneWeekend vol activiteiten voor Fanfare Wilhelmina uit Vlierden

Weekend vol activiteiten voor Fanfare Wilhelmina uit Vlierden

Dit weekend staat de agenda voor de muzikanten van de Vlierdense Fanfare Wilhelmina gevuld met muziekactiviteiten. Gisteren was er een jubilarissenavond in MFA ’t Huis in Vlierden. Daarnaast komt de muziekgroep op zondag en maandag nog eens bij elkaar. 

Op de jubilarissenavond werden drie leden van de Vlierdense muziekgroep geëerd voor hun lidmaatschap bij Fanfare Wilhelmina. Aard van Otterdijk (40 jaar lid), Martien van Dijk (50 jaar lid) en Piet Verberne (60 jaar lid) werden bedankt voor alles wat ze hebben betekend de afgelopen jaren voor de fanfare.

Jubilarissenavond
De jubilarissen werden toegesproken door voorzitter Rob van den Heuvel die voor ieder een kort stukje had geschreven. Hier werden momenten besproken waarbij gelachen werd om alles wat de drie hadden uitgespookt door de jaren heen. Hierna werd door de fanfare het ‘Lang zal ze leven’ gespeeld voor de jubilarissen. Daaropvolgend mochten de jubilarissen de felicitaties in ontvangst nemen. De avond werd gevuld met een quiz. Hierin speelden de jubilarissen met een zelf samengesteld teams tegen elkaar. De vragen gingen over kerken in de buurt, bekende gebouwen in de wereld, maar ook werd het muzikaalvermogen van de teams getest. Er verscheen bladmuziek waarbij de teams uit de muzieknoten het desbetreffende nummer met artiest bij moest zoeken. Veelal geholpen door het publiek werden alle nummers geraden en maakte de fanfare en andere aanwezigen er een mooie avond van.

Zomermiddag-concert
Zondag komen de muziekvrienden weer bij elkaar in de muziekkiosk op het Munsterplein in Roermond. Hier treden ze van 12.00 uur tot 13.30 uur op. Hierna zal de Boesten Big Band uit Roermond een middagvullend optreden geven tot 17.00 uur.

De Muziekklup
Op maandag 24 juni speelt Fanfare Wilhelmina samen met de jeugdige muzikanten van De Muziekklup in MFA ’t Huis in Vlierden. Dit optreden zal starten vanaf 19.30 uur. De Muziekklup is ontstaan door een samenwerking tussen Basisschool D’n Bogerd uit Deurne, Basisschool De Wegwijzer uit Vlierden en Fanfare Wilhelmina. Hierbij kunnen kinderen van acht jaar kosteloos muziek maken. Met het project ”Je leert pas, met muziek in de klas” komen de kinderen in aanraking met muziek. Zijn ze hierna zo enthousiast dat ze door willen zonder betaalde muzieklessen, dan kunnen ze aan de slag bij De Muziekklup. 

Bron: Bas Leesberg, jubilarissenavond MFA ’t Huis

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen