12.7 C
Deurne
zondag 1 oktober 2023
Home- DeurneGratis compost bij milieustraat voor inwoners gemeente Deurne

Gratis compost bij milieustraat voor inwoners gemeente Deurne

Inwoners van de gemeente Deurne kunnen vanaf zaterdag 25 maart en in de hele maand april terecht bij de milieustraat aan de Indumastraat voor gratis compost. Met de actie wil de gemeente haar inwoners bedanken voor het goed scheiden van gft- en groenafval.

Bij de actie moeten inwoners de compost zelf ophalen tijdens de openingstijden van de milieustraat. Je moet ook zelf de compost op een aanhanger of in zelf meegebrachte zakken scheppen. Alleen op zaterdag 25 maart staan medewerkers van afvalverwerkingsbedrijf Attero klaar om te helpen. Met een kraantje zullen ze dan de compost op aanhangers van inwoners scheppen.

Thuis-composteren
Compost is onder meer te gebruiken in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Voor wie zelf wil composteren, heeft de gemeente een subsidie op compostvaten die is bedoeld om inwoners aan te moedigen om te starten met thuis-composteren. De subsidie bedraagt eenmalig 20 euro per huishouden voor het kopen van een compostvat of ander systeem. Meer informatie vind je op de website van gemeente Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen