12.7 C
Deurne
zondag 1 oktober 2023
Home- DeurneOndernemerscafé Deurne over drugsafval, hennepkwekerijen en xtc-laboratoria in buitengebied

Ondernemerscafé Deurne over drugsafval, hennepkwekerijen en xtc-laboratoria in buitengebied

Steeds vaker worden er drugsafval, hennepkwekerijen en xtc-laboratoria aangetroffen in leegstaande stallen in het buitengebied van de regio Deurne. Dit soort ondermijning staat dinsdag 21 maart centraal in het Ondernemerscafé Deurne met als gasten Femke van der Plas van ZLTO en Freek Pecht van de politie.

Presentatoren Jan van den Heuvel en Niels Crooijmans gaan met hen in gesprek over de illegale praktijken en bespreken de manieren waarop de gevaarlijke activiteiten worden aangepakt. Ook gaan ze in op hoe burgers en ondernemers kunnen helpen met het signaleren en melden van dit soort ondermijning.

Drugslabs
Femke van der Plas is vertrouwenspersoon veiligheid bij ZLTO. Zij adviseert en ondersteunt leden van deze organisatie. Freek Pecht is eenheidscoördinator Synthetische Drugs bij de politie Zeeland-West Brabant en houdt zich al sinds 2011 bezig met de bestrijding en opsporing van drugslabs. Van 2011 tot nu is Pecht bij meer dan honderd ontmantelingen van drugslaboratoria betrokken geweest.

Open karakter
Deze editie van Ondernemerscafé Deurne vindt plaats op dinsdag 21 maart in café De Brouwer aan de Markt en start om 21.00 uur. Iedere derde dinsdag van de maand in de periode van oktober tot juni wordt de bijeenkomst gehouden met elke maand een ander thema. De avond heeft een open karakter waarbij ook niet-ondernemers welkom zijn. Hierbij kan op informele wijze van gedachten gewisseld worden over tal van zaken die ondernemend Deurne bezighoudt.

Foto: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen