15.5 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneGratis gebakjes omdat Deurne één van de mooiste stations heeft van ......

Gratis gebakjes omdat Deurne één van de mooiste stations heeft van … Engeland

In Engeland worden door The Association of Community Rail Partnerships (AcoRP) jaarlijks prijzen uitgereikt aan de beste stations. Michel Lintermans, voorzitter van Stationspark Deurne besloot zijn geliefde station aan te melden voor de categorie mooiste en meest duurzame station en zijn inzending werd toegelaten. Deurne ging er niet vandoor met de hoofdprijs maar toch werden reizigers vandaag getrakteerd op koffie en gebakjes.

Hoewel het wel een beetje gek is om met een Nederlands station deel te nemen aan een wedstrijd voor Engelse stations, werd Lintermans’ aanmelding met open armen ontvangen. De Engelsen vonden het juist mooi dat hun wedstrijd een internationaal tintje kreeg. Wat zeker meespeelde is dat station Deurne ‘geadopteerd’ is door een groep vrijwilligers die zich als Coöperatie Stationspark Deurne inzet voor de verbetering en verfraaiing van de stationsomgeving. In Engeland is dit een veel voorkomende constructie.

Gratis gebakjes
Uiteindelijk werd het station van Deurne derde. En daar is Lintermans heel trots op. Daarom vierden NS en Daily Deurne dit vanmiddag met gratis gebakjes en koffie voor de reizigers op NS Station Deurne.

Trots
“NS is trots op Coöperatie Stationspark Deurne”, meldt stationsmanager Jos van Bruggen van NS. “De waardering van Engeland is een geweldige prestatie die naar meer smaakt. NS onderzoekt of we burgerparticipatie op meer stations kunnen beproeven.”

Volgend jaar neemt station Deurne weer deel aan de wedstrijd.

 

Tekst: Daniëlle van de Haterd

Foto’s: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen