14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneEbusco gaat 156 bussen leveren aan Connexxion

Ebusco gaat 156 bussen leveren aan Connexxion


Ebusco, de elektrische bussenfabrikant aan de Vuurijzer, heeft haar grootste order ooit binnengehaald. Het bedrijf gaat 156 stads- en streekbussen leveren aan Transdev, moederbedrijf van Connexxion. Deze zullen gaan rijden in de regio’s Amsterdam en Haarlem en dienen ter vervanging van de huidige aardgas- en dieselbussen.

De bussenfabrikant –die vorige week haar nieuwste model presenteerde– heeft met de bestelling een order binnengehaald van 130 miljoen euro. Vanaf november 2020 zullen de bussen rijden rond Haarlem, Schiphol en de zuidkant van Amsterdam. Dit is bekend gemaakt door Ebusco en bevestigd door Connexxion.

Besparing
De levering van 156 emissieloze bussen ineens, is volgens de Deurnese bussenbouwer het grootste aantal in Europa tot dusver. De lange afstanden die Ebusco’s bussen kunnen afleggen zonder te hoeven bijladen, hebben voor Transdev de doorslag gegeven. Ze zien hierin een besparing in het aantal laadpalen en de tijd die ermee gemoeid gaat. Er zijn in totaal bij negentien fabrikanten offertes aangevraagd, de miljoenenbestelling is dus niet over één nacht ijs gegaan.

Zwaargewicht
De order die bij Ebusco is geplaatst, bestaat niet alleen uit elektrische bussen, maar ook uit laadpalen en onderhoudscontracten.
Het bedrijf, dat zeven jaar bestaat, maakte vorig jaar bij een omzet van 20 miljoen euro voor het eerst winst. Met het binnenhalen van de order bij Transdev maken zij een enorme klapper, voor 2020 wordt gerekend op een omzet van 170 miljoen euro.
En zo wordt het kleine, regelmatig uitgelachen bedrijfje van weleer een zwaargewicht op de emissieloze bussenmarkt en een bron van werkgelegenheid. En dat op een Deurnes bedrijventerrein.

Tekst: Daniëlle van de Haterd

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen