5.6 C
Deurne
dinsdag 6 december 2022
Home- DeurneGreet Buter nieuwe burgemeester Gemeente Deurne

Greet Buter nieuwe burgemeester Gemeente Deurne

Tijdens een speciale raadsvergadering in Kloosterhotel Willibrordhaeghe is maandagavond bekendgemaakt dat Greet Buter de nieuwe burgemeester van de Gemeente Deurne wordt. Zij zal Hilko Mak opvolgen, die in februari 2021 met pensioen gaat.

Buter (53) wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van Deurne. Ze is sinds 2014 wethouder voor de Partij van de Arbeid (PvdA) in de Gemeente Laarbeek. Daarvoor was Buter acht jaar raadslid en fractievoorzitter van de partij. Sinds mei 2017 is ze ook voorzitter van de provinciale afdeling van de PvdA.

Communicatieadviseur en tekstschrijver
De toekomstige burgemeester volgde het vwo aan het Macropediuscollege in Gemert en studeerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na afronding van het Doctoraal Bedrijfscommunicatie was ze actief als communicatieadviseur en tekstschrijver bij onder meer woningcorporatie Trudo, MEE Zuidoost-Brabant en de Gemeente Veghel.

Installatie
Op de vacature van burgemeester van Deurne solliciteerden 28 personen. De installatie en beëdiging van Buter vinden plaats op 1 februari 2021. “Deurne is een prachtige gemeente. Ik ben trots en heb er zin in”, zegt ze in een eerste reactie.

Mak ontbrak maandagavond bij de bekendmaking van zijn opvolger, omdat hij positief testte op corona.

Foto: Joost Duppen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen