17.5 C
Deurne
dinsdag 16 augustus 2022
Home- DeurneEen kijkje achter de schermen bij DMG met Eric Senders

Een kijkje achter de schermen bij DMG met Eric Senders

DMG doet mee aan Rabo ClubSupport en hoopt op jouw steun. Van 5 tot en met 25 oktober kun je jouw stem uitbrengen via de app van de Rabobank of via www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport. Om je een idee te geven waarom het belangrijk is om op DMG te stemmen, geven we je de hele maand oktober een kijkje achter de schermen in een reeks interviews met onze vrijwilligers.

We stellen tien vragen aan verschillende DMG-medewerkers. Vandaag liggen de vragen klaar voor radiopresentator Eric Senders.

Wie ben je?
“Mijn naam is Eric Senders, 53 jaar en geboren en getogen in Brouwhuis. Ondertussen woon ik al een hele tijd in de Zeilberg samen met mijn vrouw en twee kinderen. Nou ja, de oudste is net op zichzelf gaan wonen.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij de Clubkas Campagne?
“Ik denk omdat DMG iets is van ons allemaal. Of je nu geniet van de muziek terwijl je werkt, op de hoogte wilt blijven van het lokale nieuws of als platform omdat je je cluppie aandacht wilt geven. Om dit allemaal mogelijk te maken kunnen we het geld goed gebruiken want we zijn als mediaorganisatie natuurlijk elk jaar al flink wat kwijt aan huur van onze in ruimte in het CCD en verschillende vaste lasten.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Ik ben presentator van het radioprogramma Afslag Deurne. Hier doe ik de presentatie, muzieksamenstelling en redactie voor. Daarnaast zit ik in een werkgroep die intern de taakverdeling efficiënter probeert te maken.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Dat is gauw ongeveer een uurtje of zes per week.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Vanaf de start in 2012 ben ik bij DMG. Mario Wijnen sprak me toen op het voetbalveld van ZSV aan of ik misschien interesse had om voor DMG aan de slag te gaan. Wat ze voor ogen hadden sprak me aan, dus ik zei meteen volmondig ‘ja’. Een mooie uitdaging, waar ik nog steeds geen spijt van heb. Ik kan er mijn passie voor muziek en radio kwijt en het is een leuke club mensen om mee samen te werken.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Dat is best moeilijk om er een ding uit te pikken. De live-uitzendingen zijn altijd mooi om mee te maken. Zoals Koningsdag of met Kerst DMG on Ice en de Winter Wonder Wandeling. Ja en de uitzendingen rond de DMG Carnavalskraker zijn ook altijd erg gezellig. Wat me ook is bijgebleven was een speciale actie met de stichting REVI waarbij mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding ook een keer auto mochten rijden. Heel dankbaar om je daar met DMG ook voor in te kunnen zetten. Het plezier dat ze daar hadden  is onbeschrijfelijk.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Zoals gezegd DMG is er voor iedereen. Wij kunnen mensen en verenigingen een platform bieden voor datgene wat voor hun belangrijk is om onder de aandacht te brengen. Via radio, video of de nieuws-website van DMG. Het zou mooi zijn als nog meer mensen die weg naar ons weten te vinden. We willen in de toekomst nog meer de verbindende factor zijn tussen alle inwoners en organisaties in onze gemeente.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“Samen met mijn collega’s zorgen voor een kwalitatief goed product. Of dit nu op gebied van radio, redactie of video is. Met radio en redactie zijn we al op de goede weg.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“In het dagelijkse leven ben ik als meewerkend voorman werkzaam bij de buitendienst van de gemeente Deurne. Heel iets anders dan een radioprogramma presenteren maar ook heel leuk.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Je kunt me iedere donderdag avond tussen 20.00 en 22.00 uur horen in het programma Afslag Deurne op DMG Radio. Oh ja en binnenkort ook zien als onze nieuwe webcams klaar zijn!”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen