10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneGriendtsveen bereidt zich voor op mensenmassa bij Einzelgängeroptocht; ‘Kom zoveel mogelijk op...

Griendtsveen bereidt zich voor op mensenmassa bij Einzelgängeroptocht; ‘Kom zoveel mogelijk op de fiets’

Het is niet niks om als dorp met 530 inwoners een evenement te organiseren waar duizenden mensen op afkomen. Toch zijn de leden van CS De Klotbultjes en andere inwoners van Griendtsveen daar op dit moment druk mee bezig. Zondag gaat om 13.00 uur in het dorp op de grens van Brabant en Limburg de Einzelgängeroptocht van start.

Bij het jaarlijkse evenement lopen 111 eenlingen mee in de optocht die traditiegetrouw plaatsvindt op halfvastenzondag in elke keer een andere Limburgse plaats. De optocht wordt ook live uitgezonden op de regionale tv-zender L1.

Hele klus
Omdat Griendtsveen een langgerekt dorp is met eigenlijk maar twee ontsluitingswegen aan de west- en oostkant, wordt het een hele logistieke klus om de duizenden toeschouwers op hun plaats langs de route te krijgen. “In verband met de te verwachten verkeersdrukte en beperkte parkeerplekken vlak bij het dorp vragen we om zoveel mogelijk op tijd te komen, samen te reizen en zo mogelijk met de fiets te komen”, aldus de organisatie.

Vanwege de optocht is er in Griendtsveen op zondag tussen 11.00 en 17.00 uur geen doorgaand verkeer mogelijk vanuit westelijke richting uit Deurne en uit oostelijke kant vanaf America. Vanuit richting Deurne is de Deurneseweg vanaf de Helenaveenseweg afgesloten.

Voor bezoekers worden rondom het dorp op verschillende plaatsen parkeerplekken aangewezen. Verkeer vanuit de N277 Middenpeelweg over de Griendtsveenseweg krijgt aanwijzingen van verkeersregelaars ter plekke.

Verder gelden voor touringcar- en busparkeren vanaf de N277-Middenpeelweg: volg Griendtsveenseweg-Lavendellaan. Bushalte (nabij P3) op de hoek Lavendellaan/Grauwveenweg, parkeren op ‘Grauwveenweg 6’. Vanuit Deurne-Ysselsteyn: bushalte (nabij P1) op de hoek Griendtsveensweg/De Halte, parkeren op ‘De Halte’.

Deelnemers
Daarnaast moeten ook de vele deelnemers zich een weg banen naar het dorp. Die kunnen parkeren op ‘P4-deelnemers‘. Deze parkeerplaats is bereikbaar via de N277-Middenpeelweg – Griendtsveenseweg. Volg hiervoor de borden ‘P4-Deelnemers’ (via Kanaalweg-zuid, over de dam naar Sint Barbarastraat 39). De organisatie benadrukt dat deze plek niet voor bussen beschikbaar is. Deelnemers uit de richting Helenaveen-Deurne-Ysselsteyn wordt geadviseerd om ook deze route te volgen: via de N277-Middenpeelweg naar Griendtsveen.

De route die de deelnemers zondag lopen, heeft als thema ‘Loop naar de pomp’ en start bij Herberg de Morgenstond. De stoet gaat dan via de Pastoor Hendriksstraat en Deurneseweg naar de finish bij de pomp aan de Apostelweg 5. De deelnemers worden rond 11.00 uur verwacht, de aanvang van de Einzelgängeroptocht is om 13.00 uur.

Om 16.10 uur vindt de prijsuitreiking plaats en de officiële overdracht van de Einzelgänger-vlag. Na afloop zijn er vanaf 16.30 tot 21.00 uur live muziekoptredens van de Carnavalsband.nl, De Raad van 11 en Pruuf Mar. DJ Ruffess draait tot 22.00 uur en sluit het feest af.

Bekijk hieronder de videoreportage over de Einzelgängeroptocht die de collega’s van Omroep Horst aan de Maas maakten.

Foto: CS De Klotbultjes

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen