7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- St. Jozefparochie Geslaagde zestiende Heilight Parade met vuur, verlichte praalwagens en veel toeschouwers

[VIDEO] Geslaagde zestiende Heilight Parade met vuur, verlichte praalwagens en veel toeschouwers

De straatverlichting in de hele St. Jozefparochie in Deurne ging zaterdagavond stipt om 19.30 uur uit en zette de wijk in het donker. Niet vanwege storingen door een hoog grondwaterpeil, maar om het startsein te geven voor de zestiende editie van de Heilight Parade natuurlijk. Een lange stoet van verlichte praalwagens en andere creaties trok door de straten, met aan weerszijden ervan de duizenden toeschouwers.

“Er stonden rijen dik aan mensen, het is echt druk geweest”, zegt voorzitter Leo Cuijpers van Stichting Heilight Parade na afloop. Hij kijkt terug op opnieuw een geslaagde editie van de lichtjesparade: “Elk jaar ben ik weer benieuwd en elk jaar is het weer verrassend. Toch elke keer ook weer anders , andere type wagens. Ik ben weer trots op een prachtige parade.”

Tekst gaat verder onder de video.

Vurige jongleerkunsten
De deelnemers stonden zaterdagavond klaar op de Vlierdenseweg om door de St. Jozefstraat te trekken tot aan de Burgemeerster Roefslaan. Deze keer werd het publiek voorafgaand ‘opgewarmd’ door de vurige jongleerkunsten van de leden van Hebbes onder leiding van Rinus Pecht. Samen met het duo K-kwadraat en de percussiegroep Padam zorgden zij ervoor dat de toeschouwers werden getrakteerd op een indrukwekkend schouwspel, waarbij vuur het hoofbestandsdeel was.

Traditiegetrouw was er ook de Kinder Heilight Parade. Maar liefst 189 leerlingen van bredeschool D’n Bogerd liepen dit jaar mee. “Ongelofelijk hoe die kinderen met skeltertjes prachtige creaties maken en er echt heel veel werk in stoppen”, vertelt Cuijpers. De oudervereniging van D’n Bogerd neemt elk jaar de organisatie van dit deel van de parade voor hun rekening. “Geen optocht of parade heeft zo’n grote afvaardiging aan kinderen, waar al jaren op een rij op gebouwd kan worden. Een samenwerking om trots op te zijn”, aldus Leo Cuijpers.

Kilometers lichtkabel
In de grote parade waren verschillende groepen en wagens te bewonderen; van groot tot klein. “Het wordt alleen maar mooier, groter en spectaculairder”, zegt de trotse voorzitter. De langste wagen die dit jaar aan de Heilight Parade deelnam, had een lengte van ongeveer 35 meter en de hoogste creatie was ongeveer 9 meter groot. “De kilometers lichtkabel die overal in verwerkt zit, is geweldig om te zien. Prachtig dat mensen dit soort dingen kunnen maken. Ik denk echt dat iedereen weer volop heeft kunnen genieten. Dat kan niet anders”, besluit Cuijpers.

Foto’s: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen