13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneGroei woningvoorraad door nieuwbouw in Deurne vrijwel gelijk aan landelijk gemiddelde

Groei woningvoorraad door nieuwbouw in Deurne vrijwel gelijk aan landelijk gemiddelde

De groei van de woningvoorraad door nieuwbouw in 2023 bedraagt voor Deurne 1,0 procent. Dat is vrijwel gelijk aan de landelijke stijging van 0,9 procent. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In de ons omringende gemeenten is de toename in Someren en Gemert-Bakel met 1,0 procent gelijk aan die van Deurne. In Asten en Helmond is de groei wel groter met respectievelijk 1,6 procent en 1,7 procent. De Limburgse buurgemeenten van Deurne vallen op door een veel kleinere stijging in de woningvoorraad door nieuwbouw: Peel en Maas (0,7 procent), Horst aan de Maas (0,5 procent) en Venray (0,4 procent).

De gemeente Zoeterwoude kende relatief de grootste groei van woningen door nieuwbouw. Hier klom de woningvoorraad met 4,8 procent naar 4.142 woningen dankzij de bouw van 190 woningen.

In 2023 zijn in heel Nederland ruim 73.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd. Dat is iets minder dan de bijna 75 duizend nieuwbouwwoningen uit 2022, maar het aantal ligt wel boven het jaarlijks gemiddelde van ruim 61.000 in de afgelopen tien jaar.

Naast nieuwbouw ontstaan er ook woningen door bijvoorbeeld splitsing van bestaande woningen en transformaties van kantoren. Daarnaast verdwijnen er woningen, onder andere door sloop en samenvoeging. Per saldo is de Nederlandse woningvoorraad in 2023 toegenomen tot 8,2 miljoen woningen.

Foto: Pixabay/CBS

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen