4.3 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneGroen licht voor bijna honderd nieuwe woningen in Deurne

Groen licht voor bijna honderd nieuwe woningen in Deurne

Deurne krijgt er 97 nieuwe woningen bij waarvan 26 levensloopgeschikte woningen aan het Christinaplantsoen in de Zeilberg en 71 sociale huurappartementen of sociale huurwoningen aan de Haspelweg.

In de gemeenteraad werden dinsdagavond de bestemmingsplannen voor de twee bouwprojecten unaniem aangenomen. De plannen liggen in lijn met de ambitie van de gemeente Deurne om onder andere passende woonoplossingen voor alle inwoners te bieden. Daarnaast moet de nieuwbouw betaalbaar zijn en duurzaam gebouwd worden.

Aan het Christinaplantsoen komen 26 levensloopgeschikte woningen met tuinen in de sociale huursector. Deze komen in plaats van de zestien bestaande woningen op die plek, deze zullen worden gesloopt.

Het plan voor de woningen op de hoek van de Haspelweg en Pastoor Jacobsstraat geeft ruimte aan 71 sociale huurappartementen of sociale huurwoningen waarvan minimaal 70% van de woningen levensloopgeschikt is. De nieuwbouw komt op de plek van de oude LTS – Hub van Doornecollege. De omliggende openbare ruimte wordt ingericht met onder andere groen, water, toegangswegen en parkeerplaatsen.

De nieuwe woningen in de plannen worden gerealiseerd door woningbouwvereniging Bergopwaarts.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen