15.7 C
Deurne
dinsdag 4 oktober 2022
Home- DeurneGroene markt en mini-expositie Peel in licht bij Ossenbeemd

Groene markt en mini-expositie Peel in licht bij Ossenbeemd

Verschillende bedrijven presenteren zich tijdens de groene markt op zondag 8 september van 13.00 tot 17.00 uur op het terrein van de Ossenbeemd aan het Haageind 31 in Deurne. Daarnaast vind je er streekproducten, fair-trade-producten, gezonde voeding en gezondheidsinformatie. Ook zijn er voor de kinderen allerlei activiteiten.

Bij de stands van de Ossenbeemd zelf kunnen belangstellenden informatie krijgen over de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen en de scholengidsen en het duurzaamheidsproject van de Ossenbeemd. Elk jaar organiseert het Natuur- en Milieueducatiecentrum een markt met aandacht voor natuur, milieu, voeding, biodiversiteit, alternatieve energie en duurzaamheid.

Vervolg op Peel in Licht

Tijdens de groene markt zijn er twaalf werken te zien van kunstenaressen Catharina Driessen en Emilie Jegerings. Ook de film wordt gedraaid, waarin te zien is hoe zij een jaar lang de Peel introkken om dit bijzondere landschap vast te leggen in verschillende kunstwerken. Beide kunstenaressen zijn tijdens de markt aanwezig om uitleg te geven.

De mini-expositie is een vervolg op de tentoonstelling Peel in Licht die in De Wieger tot 5 mei te zien was. De werken die nu bij de Ossenbeemd kunnen worden bekeken, zijn niet eerder in De Wieger te zien geweest. De expositie is te bekijken tijdens de groene markt maar is bij de Ossenbeemd ook nog te bezichtigen tot en met 31 oktober op alle dagen van de week, behalve de zaterdag, van 13.00 tot 17.00 uur.

Thematuinen

Het terrein van de Ossenbeemd beslaat een oppervlakte van 1,5 ha, grenzend aan het kasteelpark van Deurne en het dal van de Vlier. De verschillende thematuinen zijn tijdens de markt ook gewoon te bezichtigen. Het terrein is ingedeeld in verschillende percelen met elk hun eigen inrichting en beheer.

Er wordt gestreefd naar een zo groot mogelijke variatie van inheemse planten en plantengemeenschappengemeenschappen. Bij het ontwerp is daarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de aanwezige landschapselementen als bomen, struwelen en waterlopen. De Ossenbeemd heeft voor kinderen ook interessante activiteiten zoals een bijenhal, kikkerpoel, kabouterpad, insectenwand en een duurzaamheidscircuit.

De Ossenbeemd is tijdens de zomer elke dag geopend van 13.00 tot 17.00 uur, behalve op zaterdag. De toegang is gratis.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen