7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneGroot aantal vaten met vermoedelijk drugsafval gedumpt in bossen bij Vredepeel

Groot aantal vaten met vermoedelijk drugsafval gedumpt in bossen bij Vredepeel

Een groot aantal vaten met een nog onbekende vloeistof zijn zaterdag aangetroffen in de bossen langs de Peelweg (N277) in de buurt van Vredepeel. Het gaat waarschijnlijk om afval dat van een drugslab afkomstig is.

De vaten met vloeistof zijn door een gespecialiseerd bedrijf opgehaald en worden vernietigd. De brandweer meldt dat er ook sprake is van bodemverontreiniging op de locatie door de dumping.

Het is in korte tijd de tweede keer dat er afval van drugsproductie in de regio wordt aangetroffen. Vorige week donderdag vond het Peelland Interventie Team (PIT) op een boerenerf aan de Herselseweg in Lierop een grote hoeveelheid afval van synthetische drugs. Het ging daarbij om 10.000 liter van een vloeistof die overblijft na de productie van ongeveer 1.250 kg speed. Na reiniging van het terrein, werd het drugsafval afgevoerd.

Daarnaast trof de politie in een bedrijfspand aan de Lungendonk in Helmond op de eerste etage een in werking zijnde hennepplantage aan. De kwekerij met 1500 planten is door de politie ontmanteld.

Foto’s: Harrie Grijseels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen