11.4 C
Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- DeurneGrootste deel cliënten tevreden over Wmo-ondersteuning in Deurne

Grootste deel cliënten tevreden over Wmo-ondersteuning in Deurne

Van de inwoners in Deurne die maatschappelijke ondersteuning ontvangen vanuit de Wmo, is bijna 80 procent positief over het effect van de steun op hun leven. De ondersteunende zorg wordt in Deurne gemiddeld gewaardeerd met een 7,9. Dat blijkt uit recent onderzoek van GGD Brabant-Zuidoost onder 1190 cliënten met een Wmo-indicatie. Daarvan hebben 710 personen de vragenlijst ingevuld.

Het contact met Zorg in Deurne ervaart ruim 79 procent van de respondenten als voldoende tot goed. Slechts 2 procent vindt het onvoldoende of had geen mening. Over de verschillende onderdelen van het gesprek met de Wmo-consulent is twee derde tot driekwart van de respondenten positief. Daarnaast wordt vooral het antwoord ‘neutraal’ gegeven.

Meer uren hulp
Een aantal van de ondervraagde mensen gaf wel aan dat ze behoefte hebben aan meer uren huishoudelijke hulp en een uitgebreider takenpakket voor de hulp. Daarnaast zijn een aantal inwoners niet altijd tevreden over de snelheid van afhandeling van de aanvraag. Sommige respondenten vinden dat er meer naar persoonlijke omstandigheden gekeken kan worden.

Continu meten
Sinds 2016 is gemeente Deurne verplicht de ervaring te meten van inwoners met maatschappelijke ondersteuning vanuit de Wmo. Samen met de andere Peelgemeenten werkt Deurne aan een hernieuwde aanpak van het cliëntervaringsonderzoek Wmo met de invoering van continu meten. Hierbij staat centraal dat cliëntervaringen zo snel mogelijk worden opgevraagd nadat de toegangsfase is afgerond.

Van de aangeschreven cliënten in dit onderzoek, heeft 60% de vragenlijst ingevuld. In vergelijking met andere gemeenten een zeer hoge respons.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen