18.3 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneHans van den Broek vertelt over Deurne in het jaar 721 en...

Hans van den Broek vertelt over Deurne in het jaar 721 en het ontstaan van sprookjes

Hoe leefden de inwoners van Deurne in het jaar 721? Hans van den Broek van Heemkundekring H.N. Ouwerling heeft een reconstructie gemaakt van het leven in Deurne ruim 1300 jaar geleden. 

Hij vertelt over hoeveel mensen er woonden, wie de baas was en waar de Deurnenaren van leefden. Wat aten ze in die tijd en welke ziektes hadden ze onder de leden? Allemaal vragen waar heemkundelid Hans van den Broek op in zal gaan. Hierbij komen ook het geloof aan bod en legt hij uit hoe ze in die tijd vuur maakten en wat de inwoners van Deurne deden met ijzer.

Sprookjes
In zijn tweede voordracht doet Hans uit de doeken hoe sprookjes zijn ontstaan. Dat maakt hij duidelijk door bekende sprookjes samen te laten vloeien met verklaringen uit onze tijd. Zo passeren Klein Duimpje, Roodkapje, Doornroosje, kabouters, zeemeerminnen, eenoogigen, klompvoeten en vele andere verschijnselen de revue.

Van den Broek geeft al ruim 30 jaar lezingen over de geschiedenis der geneeskunde en de plaatselijke heemkunde, inmiddels bij elkaar meer dan 250 keer. De voordrachten vinden plaats op woensdag 18 januari in Sociaal Cultureel Centrum Den Draai aan de Blasiusstraat 2 in Deurne-Zeilberg. De bijeenkomst start om 20.00 uur en is voor leden gratis toegankelijk, voor niet-leden bedraagt de entree 3 euro.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen