18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneGrote brand in Milheeze beperkt tot loods: ‘Lijkt onder controle, rookoverlast is...

Grote brand in Milheeze beperkt tot loods: ‘Lijkt onder controle, rookoverlast is nog beperkt’

Het is de brandweer gelukt om de grote brand in een loods van Van Dinther Bouw aan het Binnenveld in Milheeze te beperken tot het pand waarop of waarin de brand is uitgebroken.

“De brand lijkt onder controle, de rookoverlast is nog beperkt”, meldt de brandweer om 20.30 uur. In samenwerking met Salvage wordt nu bekeken hoe de brand afgeblust gaat worden. De schade aan het pand is enorm, dit is goed te zien op de foto’s die vanuit een hoogwerker zijn gemaakt boven het gebouw.

Zonnepanelen
Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. De daken van de panden van het bouwbedrijf liggen vol met zonnepanelen en enkele daarvan zijn ook in vlammen opgegaan. Het staat echter niet vast of de panelen ook de oorzaak zijn van de brand. Nader onderzoek moet dit uitwijzen.

Even voor 18.00 uur rukte de brandweer vanuit onder meer Deurne, Helmond, De Rips en Bakel met meerdere eenheden uit. Omdat er vrij snel werd opgeschaald naar een ‘zeer grote brand’ werden in eerste instantie drie blusvoertuigen ingezet en de hoogwerker. Rond 19.00 uur werd nog een vierde bluswagen opgeroepen en werden extra voertuigen ingezet voor de aanvoer van bluswater.

Rookwolken
De zwarte rookwolken waren in Deurne, maar zelfs ook Nuenen goed te zien. Op de brand kwamen veel kijkers af. De brand vroeg omstanders nadrukkelijk om hulpdiensten de ruimte te geven en uit de rook te blijven. Daarop werd ook de weg ter hoogte van Van Kessel Olie afgezet om nog meer eventuele toeschouwers tegen te houden.

Lees ook: Grote uitslaande brand in loods van bouwbedrijf in Milheeze

Foto’s: Harrie Grijseels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen