14.1 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneGrote controleactie Peelland Interventie Team

Grote controleactie Peelland Interventie Team

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft op woensdag 7 juni een grote controleactie gehouden in de gemeenten Deurne, Asten, Gemert-Bakel en Helmond. Er vonden binnen één dag bij in totaal zestien locaties in het buitengebied controles plaats. Hierbij is een grote hoeveelheid overtredingen en illegale situaties aangetroffen. 

De controles richtten zich op panden waarvan sterk het vermoeden bestond dat er sprake was van misstanden of waar onduidelijk was welke activiteiten er plaatsvonden.

In de gemeente Deurne werden vier adressen gecontroleerd.

Op één locatie was de constructie van de woning niet in orde. Ook was er sprake van een illegaal bijgebouw, strijdigheid met het bestemmingsplan en opslag van diverse materialen, zoals oud ijzer en een dieselolie tank. Er werden henneptoppen en een grote hoeveelheid bloempotten aangetroffen, die mogelijk zijn gebruikt voor hennepteelt. Ook vond het PIT hier niet-gechipte pups en niet-geringde fazanten aan. Mogelijk is het dierenwelzijn in het gedrang.

Er was sprake van fraude met de elektriciteitsmeter. Netbeheerder Enexis heeft hierop direct actie ondernomen. Tot slot was er op deze locatie sprake van diverse milieuovertredingen. De Omgevingsdienst doet hier verder onderzoek naar en schrijft de eigenaar aan dat de situatie verbeterd moet worden.

Op een andere locatie in Deurne trof het PIT een illegaal hondenkennel aan. Het dierenwelzijn is daarbij mogelijk in het gedrang. De eigenaar is gesommeerd direct maatregelen te nemen. Er vindt binnenkort een nieuwe controle plaats. Op deze locatie voldeed de situatie bovendien niet aan het bestemmingsplan. Bij de derde en vierde locatie was sprake van illegale bijgebouwen en strijd met het bestemmingsplan. Er vindt verder onderzoek plaats.

PIT

Het Peelland Interventie Team (PIT) is een interventieteam onder de regie van de gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren waarbij de aansturing op één centraal punt ligt. Het PIT voert acties uit bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving BRP (Basisregistratie Personen), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtreding van wet- en regelgeving. Het PIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om te komen tot duurzame oplossingen. 

Inwoners kunnen overlastsituaties en verdachte situaties aan het PIT doorgeven. Dit kan anoniem per telefoon 0492-587309 of per e-mail info@pitteam.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen