9.9 C
Deurne
zondag 10 december 2023
Home- Deurne"Gunstig lenen voor zonnepanelen bij Groene Zone"

“Gunstig lenen voor zonnepanelen bij Groene Zone”

“Deurne doet het goed met de Groene Zone. Mensen kunnen bij de gemeente Deurne geld lenen om zonnepanelen te bestellen, tegen een gunstige rente van 1,35 procent.” Dat zei wethouder Marinus Biemans zaterdagochtend op DMG radio. Bij het programma Deurne Draait Door van Ivan van Oosterhout vertelde Biemans dat de gemeente een bank wordt met een maatschappelijk verantwoord doel. 

De wethouder van Deurne Doe noemde mensen die geen gebruik maken van de regeling “een dief van eigen portemonnee”. Via de gemeente kunnen burgers deelnemen aan het regionale zonnepanelenproject De Groene Zone. Twaalf gemeentes doen er aan mee. Bij een (lokaal) bedrijf kunnen huiseigenaren zelf offertes opvragen voor het plaatsen van zonnepanelen. Wel krijgen ze dan bezoek van een adviseur van de gemeente, zo vertelde Biemans in Deurne Draait Door.

Zonne-energie
Huiseigenaren die meedoen aan het project worden volledig ontzorgd. Technische kennis en inzet van eigen geld bij de start is niet nodig, omdat ze een aanbod krijgen voor een aantal zonnepanelen en de bijbehorende lening. De serviceprovider doet een check bij mensen thuis en plaatst na akkoord de panelen. Direct nadat de panelen geplaatst zijn, kunnen burgers al zonne-energie opwekken. Op deze manier wordt zonne-energie ook voor mensen met een smalle beurs toegankelijk. In maximaal 15 jaar, tegen een rente van 1,35%, lost men dan de financiering maandelijks af. De levensduur van de zonnepanelen is minstens 25 jaar. Er kunnen in Deurne op dit moment nog 348 mensen een lening aanvragen. In andere gemeentes zoals Waalre en Cranendonck kan dat niet meer.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen