18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- St. Jozefparochie‘Handige Harry’s’ van Repair Café Deurne geven gerepareerde spullen gratis weg

‘Handige Harry’s’ van Repair Café Deurne geven gerepareerde spullen gratis weg

Bij het Repair Café in Deurne houden ze er niet van om spullen weg te gooien. De meeste van de apparaten die worden aangeboden, kunnen nog prima gerepareerd worden. Omdat mensen soms toch liever een nieuw exemplaar aanschaffen, heeft het Repair Café inmiddels een aardige voorraad aan gerepareerde spullen die ze voor niks aanbieden.

“Momenteel zijn de volgende spullen gratis af te halen: boormachines, krultang, koffiezetapparaat en allerlei soorten schroeven, bouten en moeren. En voor de fiets: binnenbanden, fietstassen en diverse andere onderdelen”, vertellen de handige leden van het café.

Bijna 10 jaar
‘Weggooien? Mooi niet!’ is het motto van de club die volgend jaar al 10 jaar bestaat. “Helaas werd het de afgelopen jaren wel moeilijker om alle apparaten nog gerepareerd te krijgen”, leggen de leden uit. Van de aangeboden spullen, kunnen ze ongeveer 25 procent repareren.

Het Repair Café is te vinden in ‘t Hofke van Marijke aan de Rembrandt van Rijnstraat 5 in Deurne en is twee keer per maand geopend: op de tweede zaterdag van de maand van 9.30 tot 12.30 uur en op de laatste dinsdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur. “Ook buiten de normale openingstijden is er elke week op maandag of dinsdagmiddag wel iemand aanwezig van 13.30 tot 16.00 uur om de gewenste spullen af te halen”, melden de leden van het Repair Café.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen