-1.7 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneHarde wind zorgt voor overlast in regio; man in Deurne komt bijna...

Harde wind zorgt voor overlast in regio; man in Deurne komt bijna onder grote tak terecht

De harde wind heeft in de nacht van woensdag op donderdag voor veel overlast gezorgd in de regio. In de Felix Timmermansstraat in Deurne had een man donderdagochtend erg veel geluk toen een grote tak naar beneden kwam. “Als ik een paar seconden langer was blijven staan, had ik hem boven op m’n hoofd gekregen. Ik was de hond aan het uitlaten en toen ik net naar binnen wilde gaan, hoorde ik een enorme klap van een tak van wel zes meter lang die op de grond klapte.”

Op verschillende plaatsen in de gemeente zoals aan de Sloe, Langstraat en Wittedijk zijn door het onstuimige weer takken van bomen afgewaaid. De grote tak die aan de Felix Timmermansstraat is losgekomen, is afkomstig van een kastanjeboom die vijf meter verderop staat. “Je ziet dus dat zo’n boom echt een gevaar kan zijn bij dit soort weer, ook al staat hij een meter of acht van de huizen. Ik heb al meerdere keren contact met de gemeente opgenomen maar ze doen niks”, vertelt de man die net daarvoor zijn hond uitliet op de plek.

‘Dit gaat een keer mis’
Een andere buurtbewoner voegt toe: “Bij mij staan twee hele hoge eikenbomen op nog geen drie meter van m’n huis. Daar zijn ook weer grote takken vanaf gewaaid op het trottoir. Ik houd mijn hart vast want dit gaat een keer mis en wat dan als er een gebouw wordt geraakt of nog erger een persoon.”

Snoeien
De bewoner die net niet geraakt werd door de tak ziet het liefste dat de bomen worden weggehaald: “Er staan er een paar gewoon zo dichtbij de huizen dat ze bij elke storm een gevaar vormen. Wat mij betreft gaan ze om.” Voor de andere omwonende hoeven de bomen niet persé weg maar de gemeente zou wel veel vaker moeten snoeien vanuit het oogpunt van veiligheid: “Nu heb je bomen met dode takken of takken die zover overhangen dat ze topzwaar worden. Zeker nu er nog blad aan hangt, breken die takken met dit soort weer meteen af en komen nog een keer op huizen of mensen terecht.”

Gezond
Eerder werd aan de overkant van de Felix Timmermansstraat aan de Maassingel wel een boom weggehaald nadat er bij een storm een enorme tak was afgewaaid en bij mensen in hun voortuin terechtkwam. De tak raakte daarbij ook de gevel van meerdere huizen. Bewoners gaven toen aan al eerder bij de gemeente te hebben gemeld dat er een gevaarlijke situatie was. Een door de gemeente ingeschakelde boom-expert had de bewoners gezegd dat de boom dat er wel wat mis was met de boom maar dat er geen aanleiding was om verdere actie te ondernemen. Nadat de grote tak afbrak en bewoners opnieuw klaagden bij de gemeente, is deze uiteindelijk wel weggehaald.

Foto’s: DMG/Ine Claessens

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen