16.5 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneVolop activiteiten Wiegermuesum tijdens herfstvakantie

Volop activiteiten Wiegermuesum tijdens herfstvakantie

In heel Nederland vindt tot en met 31 oktober 2021 de zevende ‘Museumkidsweek’ plaats. Het thema is dit jaar ‘Worden wat je wilt, begint in het museum’.  

In museum De Wieger zijn in de herfstvakantie verschillende kinderactiviteiten, die aansluiten op dit thema. Museum De Wieger nodigt alle kinderen uit naar het museum te komen (tot 12 jaar gratis).

Archeoloog
In De Wieger is momenteel een tentoonstelling te zien over archeologie. Je kunt zien wat een archeoloog zoal doet en vindt. Wist je dat er in Deurne ook een bom gevonden is? Ook kun je er een memoryspel doen over voorwerpen van vroeger en van nu.

Circus
Natuurlijk kun je ook alle schilderijen bekijken in het museum, onder andere die over circus. Er is ook een miniatuurcircus te zien met een circustent, -wagens en -dieren. Voor kinderen vanaf 6, 7 jaar ligt er bij de balie een gratis speurtocht over de circustentoonstelling.

Museumtuin
In de museumtuin kun je de mozaïekboom zien met een grote vogel die uit een ei kruipt en er -als de kunstenaar er is- een steentje aan bijdragen. Of lekker wat drinken op een bankje onder de tent in de tuin.

Museuminspecteur
Tenslotte nodigt het muesum je uit het museum te inspecteren. Als ‘museuminspecteur’ kijk je goed om je heen. Daarna meld je je aan op museumkidsweek.nl of download je de app. Je vult de vragen in en maakt kans op een verrassingspakket of een museumkidskaart. Bij de balie van het museum ontvang je deze informatie ook; én een leuke button.

Foto: De Wieger

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen