7.4 C
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneHecht collectief SV Deurne trekt overwinning in Venlo over de streep (0-1)

Hecht collectief SV Deurne trekt overwinning in Venlo over de streep (0-1)

Op het hobbelige en kleine veld van Venlosche Boys heeft SV Deurne het traditioneel moeilijk en zo was het ook weer zondagmiddag. Toch wisten ze uiteindelijk een overwinning over de streep te trekken met 0-1.

Eigenlijk vanaf de aftrap nam de thuisclub het heft in handen en moesten de mannen van coach Frank Teeuwen alle zeilen bijzetten om het eerste doelpunt te verhinderen en zo in de wedstrijd te blijven. Dit lukte wonderwel, wel kansen voor Venlosche Boys en speldenprikjes van SV Deurne, maar de stand bleef in evenwicht.

‘Mooi was ie wel’
Tot de 20e minuut, toen Stefan van der Werf bijna staand op de achterlijn met een magnifiek schot á la Van Basten iedereen inclusief doelman Jimmy Kessels verraste en de 0-1 liet aan tekenen….., was het verdiend ? Nee, maar mooi was ie wel!

Kordate ingrepen
De thuisclub liet het er niet bij zitten en bleef het SV Deurne bestoken, dit leidde in de 28e en 31e minuut tot grote kansen, maar in beide gevallen was het doelman Peter Strijbosch , die zijn uitstekende vorm van de laatste weken bevestigde en met kordate ingrepen zijn doel schoon hield.

Prima counters
In het laatste kwartier voor de rust kwam SV Deurne wat beter in het spel en een paar prima counters via Gert Swinkels en Giel Knijnenburg leverde mogelijkheden op, een daarvan voor Stefan van der Werf maar hij kon de bal in de zestien net niet controleren en zo werd de rust stand met 0-1 bereikt.

‘Oude bekende’
Tijdens de rust bracht Venlosche Boys ‘oude bekende’ Lennart Gerdes in de ploeg maar veel veranderde er niet aan het wedstrijdbeeld, een aanvallend Venlosche Boys en een op de counter loerend SV Deurne, counters die echter steeds spaarzamer werden….

Katachtig
De gelijkmaker kon eigenlijk niet uitblijven, zeker niet toen de thuisclub in de 51e minuut een terechte penalty kreeg na een overtreding van Mark Louwers in de zestien, penalty koning Bob Hoveling trad aan, schoot laag in de linker beneden hoek, maar doelman Peter Strijbosch , gebrieft door onze technische staf, wist met een katachtige redding te pareren en kroonde zich toen al, tot ‘man of the match’….

Yuri Veeneman
De wedstrijd bleef zich op de helft van SV Deurne afspelen, de kansen bleven voor de thuisclub , maar het hechte collectief van SV Deurne bleef overeind, ditmaal vooral onder aanvoering van uitblinker Yuri Veeneman, die klaarblijkelijk zoveel indruk maakte op het Venlose thuispubliek , dat het leek alsof er een eigen fanclub voor Yuri was mee gekomen! Toen hij ook nog in de 68e minuut een zeker doelpunt op de doellijn wist te verhinderen, was het duidelijk, deze wedstrijd gaan we niet verliezen.

Geblesseerd
De teams gingen wisselen, waarbij rechterverdediger Siem Nijssen geblesseerd het veld moest verlaten en Daan Knijnenburg zijn opwachting kwam maken, ook Stefan werd voor zijn diensten bedankt en vervangen door Redwan El Idrissi. Mede door zijn goede spel als ‘kapstok’ kon SV Deurne wat gemakkelijker onder de druk uitspelen en kreeg het evenals Venlosche Boys toch nog een aantal kansen. Tot doelpunten leidde dit niet en het was SV Deurne dat na 96 minuten opgelucht adem kon halen, toen de overigens voortreffelijk leidende scheidsrechter Wouter Vullings voor het einde floot.

Weer een overwinning, nu al de derde op rij en door de behaalde negen punten sluit SV Deurne met achttien punten heel aardig aan bij de brede middenmoot van plaats 6 tot 9. Komende twee weken is er geen competitie vanwege carnaval, zondag 5 maart staat de uitwedstrijd tegen RKSV Minor op het programma.