28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneHeemhuis zet deuren open op Pinksterzondag; expositie ‘Natuur in zwart-wit’ laatste keer...

Heemhuis zet deuren open op Pinksterzondag; expositie ‘Natuur in zwart-wit’ laatste keer te zien

Liefhebbers van natuurfotografie kunnen op Eerste Pinksterdag voor het laatst de tentoonstelling ‘Natuur in zwart-wit’ bezoeken in het heemhuis in Deurne. De expositie laat een greep uit de collectie van het werk van Peter Otten zien, die in de jaren 70 en 80 veel zwart-wit foto’s maakte van de natuur in de regio.

Peter Otten (1941-2018) woonde sinds 1968 in Deurne en werkte in Helmond als docent biologie. Hij ging vaak vroeg in de ochtend met zijn verrekijker en foto-apparatuur op pad. Otten maakte onder meer foto’s van de natuur in de Peel, het Zandbos, de Rips, Griendtsveen en Helenaveen.

Bodemschatten en beugelbaan
Op zondag 28 mei kunnen bezoekers ook een kijkje nemen in de archeologiekelder van het heemhuis. Daar worden vondsten van Deurnese bodemschatten uit onder meer het gebied rondom het kasteel aan het Haageind en van de zandwinning in Liessel tentoongesteld.

Ook zijn op de zolder van het heemhuis oude voorwerpen, foto’s en gereedschappen van oude beroepen te zien en kunnen liefhebbers van beugelen het in de heemtuin tegen elkaar opnemen op de beugelbaan.

Lees ook: Tentoonstelling ‘Natuur in zwart-wit’ met fotografiewerk Peter Otten in heemhuis Deurne

Foto: Peter Otten

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen